Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Több mint 2000 zarándok érkezik a különvonatokkal

2016. május 12. 11:00 - 13:00

Csütörtökön és pénteken két szerelvénnyel, több mint kétezer, többnyire magyarországi zarándok érkezik a Hargita megyei Csíksomlyóra. A székelyföldi településen, szombaton több százezren vesznek részt a Hármashalom oltárnál az ünnepi búcsús szentmisén.

Csütörtökön, 12-én érkezik a Boldogasszony zarándokvonat, amely a 14:48-kor fut be a Kolozsvári állomásra. A zarándokvonat fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke és egyházi fővédnöke pedig Dr. Veres András a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke. A csütörtöki vonat fogadását a Kolozs megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR) szervezi . A helyszínen köszöntőt mond Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja ésFt. Kovács Sándor, kolozs-dobokai főesperes.

A Csíksomlyó Expressz – Székely Gyors Össznemzeti Zarándokvonat, mellyel közel 1200 zarándok utazik Magyarországról a csíksomlyói pünkösdi búcsúba pénteken, május 13-án ugyancsak 14:48-kor érkezik Kolozsvárra. A zarándokokat ezúttal is kulturális műsorral és frissen sült pogácsával várják a szervezők, akik számítanak a kolozsváriak jelenlétére is. A vonatok érkezéséről az alábbi facebook eseményen lehet még több információt megtudni: https://www.facebook.com/events/223465254711983/.

Részletek

Dátum:
2016. május 12.
Időpont:
11:00 - 13:00
Esemény kategória:

Szervező

KIFOR
E-mail:
kvarifiatalok@gmail.com
Honlap:
www.facebook.com/kiforoldal

Helyszín

Kolozsvár
Vonatállomás
Kolozsvár,Románia
+ Google Térkép