Meghirdette pályázati programjait Hargita Megye Tanácsa, köztük az ifjúsági tevékenységeket támogató kiírásokat is. 2018-at az ifjúság évének nyilvánította Hargita Megye Tanácsa, ennek jegyében még nagyobb hangsúlyt fektetnek a fiatalok segítésére, képzéseik, oktató és szórakoztató programjaik támogatására, ezért a megyei tanács az ifjúsági tevékenységeket támogató pályázatok keretösszegét megemelte 250 ezer lejre.

Pályázni lehet erdei iskola programokra, képzések, táborok szervezésére, didaktikai eszközök beszerzésére. A programokon belül nagy hangsúlyt fektetnek az erdei iskola programra, a terv az, hogy a program mozgalommá nője ki magát, hiszen ez az a tevékenység, amely kiviszi a gyerekeket, a fiatalokat a szabadba, és emellett szerteágazó gyakorlati tudással gazdagodnak. A kiírás meghirdetéséről szóló videó megtekinthető az alábbi linken.

„Az ifjúság évének elsődleges célja a szemléletváltás, hogy minél többet beszéljünk arról, hogy hogyan tud egy fiatal sikeres lenni itthon. Az erdei iskola programon keresztül több tízezer fiatalt szeretnénk kivinni a természetbe, további célunk a minél több pályaorientációs tevékenység és tanácsadás szervezése” – mondta az ifjúsági tevékenységeket támogató kiírás kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A kiírásokra jogi személyiséggel rendelkező, Hargita megye területén ifjúsági tevékenységet folytató alapítványok, egyesületek, szervezetek és egyházak pályázhatnak. A pályázatok benyújtásának határideje: március 6. További információk igényelhetők a ferenczjudit@hargitamegye.ro e-mail címen, vagy a 0266 207700/1308 telefonszámon.

Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata