A SIC FESZT-ről, elsősegélynyújtás képzésről, a megvalósult és jövőbeni tervekről szólt a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) május 14-én szervezett sajtótájékoztatója, amelyen Kelemen Szilárd-Péter elnök, valamint Buna Hunor Attila, a HÁRIT elsősegélynyújtási karavánjának koordinátora vett részt. 

A 2021-es év eddigi legkiemelkedőbb eseményének számít az elsősegélynyújtás oktatási karaván, amelyet még az első hónapban indított a szervezet. Buna Hunor Attila, aki egyben a Salvatore Egyesület elnöke, a sajtótájékoztatón elmondta: a csapattal ellátogattak minden háromszéki, aktív ifjúsági szervezethez, ahol elméleti, majd gyakorlati formában ismertették a helyes újraélesztési formák és más életmentő módszerek alkalmazását. Az egyesület vezetője oklevéllel köszönte meg és díjazta a résztvevő szervezetek nyitottságát. Elismerésben részesült az Ifjúsági Klub Újfaluért – IKÚ, az Illyefalvi Ifjúsági Szervezet – ILLISZ, a Zabolai Ifjúsági Szervezet – ZABISZ, Szentivánlaborfalva Ifjúsága-SZI@, az Árkosi Ifjúsági Szervezet – ÁRISZ, a Fiatalok Kovásznáért Szervezet – FIKOSZ, valamint a Pro Speciális Egyesület.

 A kezdeményezés révén a Salvatore Egyesület megkapta az Év civil szervezete díjat is a Civilek Háromszékért – CIVEK Egyesülettől.

 A karaván annyira sikeresnek bizonyult, hogy a továbbiakban országos szintre emeljük a megmozdulást a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) közreműködésével” – árulta el Buna Hunor.

 A HÁRIT elnöke röviden bemutatta a szervezet eseményeit, melyek közül beszámolt az Irány 2030 – nagyszabású online konferenciáról, de a ZABISZ-szal szervezett közös március 15-i rendezvény sem maradhatott ki a sorból. Kiemelt rendezvény továbbá a Szent György Napok hangulatát pótló Saint George’s got Talent tehetségkutató verseny is, melynek döntője épp május 16-ra esett.

 Kelemen Szilárd ugyanakkor bejelentette, hogy idén kissé más formában, de nem marad el a HÁRIT legnagyobb rendezvénye, a SIC FESZT, ugyanakkor az év második felében újra megszervezik a Vállalkozói Iskolát is. Mint a HÁRIT elnöke kifejtette, 2021-ben nemcsak hagyományos eseményekkel készülnek, hiszen útjára indítják a HÁRIT App Day nevű rendezvényt is.

 

 

Hárit Sajtóiroda

2021.05.17.