A Magyar Ifjúsági Értekezlettel közösen folytatja gyakornoki programját Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője, aki erről a 11. EU Táborban egyeztetett Jakab Adorjánnal, a MIÉRT elnökhelyettesével. Akárcsak az előző mandátumban, továbbra is évente öt fiatal vehet részt a MIÉRT ajánlásával az öt hetes brüsszeli gyakorlaton az EP-képviselői irodában.

„Új mandátum kezdetén vagyunk, de én annak vagyok a híve, hogy a jól bevált gyakorlatot folytatni kell. Ilyen az együttműködés a MIÉRT-tel is, amelyet mindenképp tovább szeretnénk vinni, fontosnak tartom, hogy kapcsolatban legyek a fiatalokkal. A Magyar Ifjúsági Értekezlettel nem csak a közös gyakornoki program során működünk együtt, hanem ifjúságpolitikai kérdésekben is egyeztetünk, és számos más közös kezdeményezésünk is van” – hangsúlyozta Winkler Gyula.

Három éve az EU-tábor ad helyet annak a gyakornoki találkozónak, amelyet az EP-képviselő szervez. „Nyolcadik éve, hogy gyakornokokat fogadunk Brüsszelbe. Fontosnak tartom, hogy ezek a fiatalok megismerjék és támogassák egymást, hiszen különböző szakterületről, településről érkeznek, és tapasztalatokat cserélnek. Ma már mindenhez szükséges a kapcsolati tőke, ez a találkozó is egy hálózatépítési lehetőség” – emelte ki Winkler Gyula.

Az EP-képviselő pályázatot hirdetett a kampányban résztvevő önkéntesei számára is, akik nemcsak a karavánban bizonyították rátermettségüket, hanem beszámolót is írtak és idegen nyelvű szándéklevelet fogalmaztak meg. A többlépcsős verseny eredményeként Barabás Zsolna Tímea, Budai Brigitta Evelin, Mikita Zsuzsanna, Nagy Eszter és Szász Dóra Ingrid nyert öt hetes gyakornoki ösztöndíjat a brüsszeli képviselői irodában.

A MIÉRT-tel való közös pályázati felhívás az EP új mandátumhoz kötődő szabályzati, szervezési időszakának lezárása után ősszel várható.