Magyar Lóránd, a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökség (AFIR) főosztályvezetőjének előadása zárta a Magyar Ifjúsági Értekezlet és a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács által szervezett Partiumi Ifjúsági Konferencia szakmai előadásainak sorozatát.

Az egykori Vidékfejlesztési és Halászati Kifizetési Ügynökség (APDRP) utódaként jött létre a Vidéki Befektetéseket Finanszírozó Ügynökség – tájékoztatott Magyar Lóránd, majd az elmúlt időszakban, önkormányzati és mezőgazdasági témában megjelent pályázati kiírásairól számolt be, ismertetve annak előnyeit és nehézségeit.

„A pályázatok igenis segítik a vidéki életet, de meg kell tanulni hosszú távon nyomon követni a szerződés apró részleteit. Az ügynökség munkatársai azt tapasztalják, hogy a fiatalok és idősek egyaránt pályáznak, viszont a folyamat dokumentációja rengeteg papírmunkát jelent, és nincsenek felkészülve a vidéki lakosok a pályázati elszámolás apró részleteire” – fejtette ki az AFIR Észak-Nyugati Régió Regionális Központ megyei részlegének főosztályvezetője.

„Igenis érdemes pályázni, mert egy olyan plusz forrást jelent, amely lehetőséget ad a vállalkozásokban használt eszközök újításaira, ehhez viszont jól kidolgozott üzleti terv szükséges” – zárta előadását Magyar.

A Partiumi Ifjúsági Konferencia partnerei a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület, a Szatmár Megyei Diáktanács, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, valamint a Communitas Alapítvány.