A Nova Generacija SLS, a YEPP egyik szlovéniai tagszervezetének rendkívüli küldöttgyűlésére került sor az elmúlt hétvégén, november 8–10. között. A MIÉRT képviseletében Talpas Botond Külügyi kabinetvezető és Borzási Sarolta Külügyi kabinet tag volt jelen, erősítve a két szervezet partnerségi viszonyát.

A küldöttgyűlésen új elnököt választott a szervezet Jasmina Ope személyében, aki legfiatalabb nőként jutott be a Nemzetgyűlésbe, a szlovén parlamentbe. A Nova Generacija SLS új alelnökei: Senta Domjan, Vanja Gruden és Daniel Valentine.

„Fontosak tartom jelenlétünket az ilyen és ehhez hasonló rendezvényeken, aktivitásunkkal tudjuk igazán erősíteni a MIÉRT helyzetét a YEPP-ben” – véleményezte Borzási Sarolta.

„A találkozón hangsúlyt fektettünk arra, hogy biztosítsuk őket támogatásunkról és a YEPP keretén belül a folyamatos párbeszédről. Meg kell találnunk azokat a közös értékeket, hagyományokat és kezdeményezések a modern Európában, amelyek segíthetik fiataljainkat a fejlődésben, közös megoldásokat találva a jelen kihívásaira” – összegezte a rendezvényt Talpas Botond, a MÉRT Külügyi kabinet vezetője.