A Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Főtitkársága, a Kós Károly Akadémia Alapítvány és a Sapientia EMTE kolozsvári karának szervezésében idén tizenegyedik alkalommal, Hogyan tovább Európa? mottó jegyében került sor az EU Táborra július 8–13. között Marosfőn.

„Az elmúlt évek legsikeresebb EU Tábora volt az idei. A több mint 350 főnek helyet adó rendezvény idén egy különleges szimulációs játékra épült: a fiktív országban, Eutópiában nyolc különböző ideológiát képviselő párt küzdött meg az államelnöki címért, ugyanakkor a Winkler Gyula és Sógor Csaba EP-képviselők által biztosított brüsszeli tanulmányútért” – hangsúlyozta Jakab Adorján MIÉRT elnökhelyettes, a tábor főszervezője.

„Jó volt élesben megtapasztalni, hogy a résztvevők az előadásokon és szekcióüléseken elhangzottakat milyen gyorsan beépítik kampánytevékenységeikbe, és a tábor legnagyobb hozadékaként, őszintén fejtik ki véleményüket a közélet és a politika tekintetében. Az idei EU Táborban sikerült közelebb hozni a politikát a fiatalokhoz, és a MIÉRT elnökségével a jövőben is azon dolgozunk, hogy minél több lehetőséget teremtsünk a köztük lévő szakadék megszüntetésére” – hangsúlyozta Jakab Adorján.

A 11. EU Tábor partnerei az Európai Tanulmányok Központja (Wilfried Martens Centre for European Studies), az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Hargita Megye Tanácsa, a Communitas Alapítvány és a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács (GYTIT).