Antal Lóránt a MIÉRT-frakció képviseletében mondott köszönetet a Szövetségi Állandó Tanácsnak és a MIÉRT-nek az EP-képviselőjelöltként kapott támogatásért június 21-én, szombaton, Marosvásárhelyen, a Szövetségi Képviselők Tanácsának soros ülésén.

„Meggyőződésem, hogy nekem volt a legnehezebb dolgom a kampányban, hiszen egy olyan réteget kellett megszólítanom, amely nagyon távol áll a politikától” – mondta az ifjúság EP-képviselőjelöltje, aki kampánykörútján azt tapasztalta, hogy az idősebb szavazók tudják, hogy mi a dolguk, a vele egykorú fiatalok, viszont nehezen értették meg a politika fontosságát, és azt, hogy miért kell elmenniük szavazni.

„Udvarhelyszékiként, ifjúsági vezetőként azt kell mondanom, hogy rövidtávon nagyon fontos a fiatalok bekapcsolása a politikába és tennünk kell azért, hogy az emberek megértsék a választások jelentőségét” – jelentette ki. Antal Lóránt szerint a következő időszak is nehéz lesz ebben a tekintetben. „Kötelességünk hangsúlyozni, hogy a fiatalok fontosak, és lehetőséget kell teremteni számukra, hogy részt vehessenek a politikai munkában is” – nevezte meg a következő időszak teendőit az ifjúság képviselője.