Erdélyt Európába – magyar érdeket Brüsszelbe. 2014. március 29-én, szombaton tartotta európai parlamenti kampányindító rendezvényét az RMDSZ Székelyudvarhelyen.

„Egyre inkább meggyőződésem, hogy tévedünk, amikor azt mondjuk, hogy a fiatalok közömbösek a politika iránt. Nem. A fiatalok alig várják, hogy legyen miért elmenniük szavazni. Hogy legyenek olyan emberek, akikre fel tudnak nézni. A fiatalok igenis tartozni akarnak valahová, értelmet akarnak adni a dolgoknak, követendő értékeket akarnak, amiért ki tudnak állni!” – mutatott rá a fiatalok és a politika közötti kommunikációs különbség egyik jellemző hibájára Antal Lóránt, a fiatalok európai parlamenti képviselőjelöltje. Majd a lehetséges megoldásra is rávilágított szombati beszédében, amikor így fogalmazott: „Ne az egyetértést várjuk az ifjúságtól. Ne olyan fiatalokkal vegyük körbe magunkat, akik mindennel egyetértenek, hanem igenis adjunk teret az ellentmondó véleményeknek is. Nyissunk új emberek felé! Ne csak a látszatát keltsük, hanem engedjünk be új embereket közösségeinkbe! Ne féljünk az újítástól! Arra törekedjünk, hogy ha valami jó történik, valami megújul, akkor legyen részünk benne!”

Azt is kifejtette, hogy az elkövetkezendő időszakban kilép a megszokott kampányviselkedésből:  „Számomra a kampánnyal járó reflektorfény arról fog szólni, hogy példákkal alátámasszam az ifjúságba vetett hitemet. Arról szól, hogy meggyőzzem nem csupán az idősebb generációt az ifjúságba vetett bizalmáról, hanem, hogy meg akarom erősíteni a fiataloknak a saját magukba vetett bizalmát. És ki akarom javítani a sikernek azt a téves értelmezését, amit a társadalom beléjük nevelt, miszerint sikeres az, akinek pénze van. A siker nem pénzben mérhető. Sikeres minden fiatal, aki azt csinálja, amit szeret, és azon belül teljesít kiválóan” – fogalmazott Antal Lóránt.