Az RMDSZ Nagybánya Területi Szervezete a szerdai rangsoroló gyűlésen Apjok Norbertet sorolta az képviselői lista első helyére, a lista a pénteki Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) döntése után válik véglegessé.

Antal Lóránt a MIÉRT elnöke kiemelte: „Az önkormányzati választások eredményei is azt mutatják, hogy a fiatalok egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak úgy a politikában mint a társadalom többi területén. Úgy gondoljuk elengedhetetlen, hogy a fiatalok legitim képviselői a legfelsőbb szinteken is részt vegyenek döntéshozatalban. Gratulálok Norbinak, hajrá fiatalok!”

Apjok Norbert megköszönte a támogatást, majd hozzátette: „Azt vállalom, hogy a megye képviselőjelöltjeként továbbvigyük az erdélyi magyarság érdekeinek képviseletét, és csapatként dolgozzunk tovább megyénk érdekében. Kiemelten fontos ugyanakkor a Nagybánya Területi Ifjúsági Egyeztető Tanács és a Magyar Ifjúsági Értekezlet támogatása, meggyőződésem, hogy csak akkor tud teljes lenni a parlamenti képviselet, ha a fiatalok szemlélete is helyet kap a parlamenti döntéshozatalban.”