A fiatalok csupán 9 százaléka bízik a parlamenti pártokban, ezért fontos egy ilyen programsorozat szervezése – emelte ki Oltean Csongor MIÉRT-elnök az Erdélyi Politikai Iskola vasárnapi lezárásán.

„Annak ellenére, hogy különböző profilú, korosztályú emberek vettek részt, nagyon jó csapat és csapatmunka alakult ki” – mondta Oltean Csongor, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke május 20-án, vasárnap az Erdélyi Politikai Iskola utolsó állomásán.

Résztvevőkkel beszélgetve számos pozitív visszajelzést kapott: volt, aki azt mondta, ha a jövőben alkalmaznia kellene valakit, akkor a résztvevők közül keresne embert. „Más szerint az Erdélyi Politikai Iskola az RMDSZ alakulásához hasonlít, annak miniatűr változatában” – fogalmazott. Kiemelte: egy 2015-ös felmérés szerint a fiatalok csupán 9 százaléka bízik a parlamenti pártokban, ezért fontos egy ilyen programsorozat szervezése, mert így új fiatalok kerülnek be a MIÉRT és RMDSZ struktúráiba és a politikai életbe.

Porcsalmi Bálint arról beszélt, sikerült egy olyan tudást, tapasztalatot összesűríteni egyfajta „politikai multivitaminként”, amelyre mindenkinek szüksége lehet. Az RMDSZ nyitott további közösségi vagy politikai projektek támogatására – emelte ki az Szövetség ügyvezető elnöke.

Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója az RMDSZ és a MIÉRT munkáját méltatta, majd bejelentette az Erdélyi Politikai Iskola alumni klubjának megalakítását.

Geréd Imre, az Erdélyi Politikai Iskola egyik kezdeményezője kifejtette: 2014-ben már sikeres partnerséget hoztak össze az MCC-vel az Európa Ifjúsági Fővárosa projekt kapcsán, így merült fel a mostani képzéssorozat ötlete.

A beszédeket követően kiosztották az Erdélyi Politikai Iskola diplomáit.