Beköltöztek. Ilyen volt az első napunk.

Első napunkat a művészeti tanodával egy közös sajtótájékoztatóval indítottuk, ahol beszámoltunk az együttműködésünkről és arról, hogy milyen projekttel futunk neki az idei Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) által megszervezett adománygyűjtő akciónak. A „Hozzuk be a város szívébe a művészetet!” projektünket Fancsali János UIET elnök, és Jakab Hunor a Művészeti tanoda vezetője ismertette tegnap délután, a Szabad Európa Kávéházban.

„Ifjúsági szervezetként fontosnak tartjuk megteremteni a fiataloknak azokat a lehetőségeket, amellyel fejleszteni tudják tudásukat, képességeiket és tehetségüket. A tavaly is részt vettünk az SZKA Fuss neki adománygyűjtő akcióján. A 11 futónk összesen 10736 lejt gyűjtött össze. A tavalyi évben az ifjú matekesekért szaladtunk, a Zrínyi Ilona matematikaversenyt támogatva, idén a fiatal művészeket szeretnénk segíteni a Művészeti tanoda csapatával közös projektünk által. A programban idén 10 futó áll majd a starthoz, adományozókat toborozva a nyitott műtermünk kialakításához.” – részletezte az elnök a tavalyi eredményeinket és a Fuss neki programban való részvételünket.

Irodánk teret biztosít a fiatal fotóklubosoknak, diáktanácsoknak, de úgy gondoljuk, hogy ezt még bővíthetjük, hiszen a mi tevékenységünk mellett ez a tér még kihasználható minden aktív fiatal számára.

„Szeretnénk egy olyan nyitott képzőművészeti műhelyt létrehozni, ahol bárki kipróbálhatja magát az alkotás folyamatában. Ez a tér lehetőséget biztosítana kiállítások szervezésére, kortárs művészeti összejövetelekre, előadásokra. A három hónapos nyitott műterem után, kiállítást szerveznénk az itt készült alkotásokból. A megfelelő eszközök segítségével a fiatal művészek komoly sikereket érhetnének el, és kellő felkészítést kapnának ahhoz, hogy tudásukat a továbbiakban is kamatoztathassák. ” – ismertette a programunkat a tanoda vezetője, aki nagyobb lehetőséget lát ebben a térben, a város szívében.

A Fuss neki programban való részvétel után, a begyűlt adományok mennyiségétől függően beszerezzük a szükséges eszközöket, ezt követően pedig átalakítva irodánkat egy nyitott műteremmé, kezdődhet az alkotás. A három hónapos nyitott műtermet egy kiállítással zárnánk, ahol az itt készült alkotásokat lehetne majd meglátogatni.

A tanoda beköltözött, az alkotás elkezdődött, de a kadicsfalvi gyerekeknek sem kell szomorkodniuk, hiszen számukra heti egy alkalommal megmarad a régi helyszín.

Úgy támogathatod a projektünket, hogy október 13-ig felajánlást teszel valamelyik futónkra a Fuss neki oldalán vagy online kifizetéssel (bankkártyával). Banki átutalás esetén a következő a teendőd: (Fundaţia Comunitară din Odorheiu Secuiesc, cod fiscal: 23073451, OTP Bank, IBAN RO26OTPV261000207775RO01 – megjegyzésbe beírni: Fuss NEKI! + a futó neve).

Mindemellett a helyszínre is ellátogathatsz és szurkolás közben is adományozhatsz a városi strand bejárata előtti téren, okt.16-án, 10-13 órák között. Támogatásodat meghatározhatod fix összegben vagy a futók által lefutott körökre is fogadhatsz.

Segíts belopni Udvarhely szívébe a művészetet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük