Sajtótájékoztatón mutatkoznak be a Háromszéki Ifjúsági Tanács területi és szakmai képviselői. Első alkalommal volt jelen Kelemen Szilárd Péter nemrég megválasztott HÁRIT- elnök, Gábor Balázs – gazdasági programokért és fiatal vállalkozókért felelős szakmai képviselő, Jakab-Benke Hajnalka – sportért felelős szakmai képviselő és Antal Balázs, – a Kovászna Megyei Középiskolások Szövetségének (– KOVAKÖ- ) leköszönő elnöke és a HÁRIT ügyvezető alelnöke.

Kelemen Szilárd Péter – HÁRIT- elnök – elmondta: a szervezet két struktúra alapján fog működni: területiségre és szakmaiságra lebontva. Az elkövetkezendő időben folyamatosan bemutatkoznak a területi elnökök és a szakmai képviselők. „Nem a mennyiségben, hanem a minőségben bízok, így a mandátumom során tisztújításokra, csapatok frissítésére kerül sor. Továbbá az anyaországban működő ifjúsági kapcsolatok mélyítésére, népszerűsítő kampányokra, képzésekre, konferenciákra, ifjúsági programokra fektetjük a hangsúlyt. „

A sajtótájékoztatón Jakab-Benke Hajnalka – sportért felelős szakmai képviselő arról beszélt, a sportrendezvényeket ki kell terjeszteni, így különböző helységekben más-más programokra kerül sor. Gyalogtúrákat, fociturnékat, kerékpárversenyt, akadálypálya futást, besenyői tó átúszását és amatőr teniszverseny megszervezésén és lebonyolításán is dolgoznak – részletezte.

Gábor Balázs, a gazdasági programokért és fiatal vállalkozókért felelős szakmai képviselő elmondása szerint a vállalkozások elősegítésén, a pályázati lehetőségek népszerűsítésén kell dolgozni. Célja egy vállalkozói iskola elindítása, ahol a fiatalok számára olyan ismereteket adhatnának át, amelyeket sem az iskolában, sem az egyetemen nem tudnak elsajátítani.

Antal Balázs, a Kovászna Megyei Kovászna Megyei Középiskolások Szövetségének (Kovakö) leköszönő elnöke és a HÁRIT ügyvezető alelnöke röviden ismertette az elmúlt évek eredményeit: a diáktanácsok száma jelentősen megnőtt, több mint 350 diák tevékenykedik aktívan 14 diáktanácsban a megyében, nagyobb keretösszegekből tudtak a fiataloknak minőségi oktatást és szórakozási lehetőséget biztosítani. Emellett népszerűsítették a Tanulói Statútumot, kapcsolatokat építettek ki és erősítettek meg, elemző beszélgetéseken vettek részt. A tanulói statútum kapcsán kifejtette: “eddig a diákokkal de a következőkben a tanárokkal is fog találkozni a KOVAKÖ elnöksége, összesítik a problémákat és egy kérés formájában arra próbálják rábírni az iskolákat hogy azt betűjében és vesszőjében tartsák be.”  – mondta Antal.

Az elkövetkezendő időszakban folyamatosan bemutatkoznak a területi és szakmai képviselők, akik terveiről és elképzeléseikről is tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

HÁRIT Sajtóiroda