„Egy hét leforgása alatt az EU Tábor elérte maximális kapacitását, így honlapunkon le kellett állítanunk a jelentkezést. 240 résztvevője lesz a tábornak, a meghívottakkal, a sajtó képviselőivel és a szervezőkkel együtt összesen 350 személy tölti meg élettel a helyszínt” – jelentette be Jakab Adorján MIÉRT elnökhelyettes, a rendezvény főszervezője július 1-én.

„Június 24-én hirdettük meg, hogy a Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Főtitkársága, a Kós Károly Akadémia Alapítvány és a Sapientia EMTE kolozsvári karának szervezésében tizenegyedik alkalommal kerül sor az EU Táborra július 8–13. között Marosfőn, és már június 27-én sátorhelyekre kellett szorítanunk a jelentkezési lehetőségeket” – emelte ki a Jakab Adorján.

„Nagyon örülünk annak, hogy ilyen nagy az érdeklődés a tábor iránt, idén is tudatosan odafigyeltünk arra, hogy olyan színvonalas programot dolgozzunk ki, amely hasznos és felkelti a résztvevők figyelmét. A táborban az előadások mellett a kampány szimulációs játéké lesz a főszerep, amely által a fiatalok betekintést nyerhetnek abba, hogyan zajlik a valóságban egy választási kampány, és milyen kihívásokkal és nehézségekkel jár ennek felépítése, megvalósítása.  A nagy létszámnak köszönhetően a fiktív országunkban, Eutópiában nyolc csapat alakítja meg saját pártját, és küzd meg az államelnöki tisztségért és a fődíjért. A nyertes csapat egy brüsszeli tanulmányúton vesz részt Winkler Gyula és Sógor Csaba EP-képviselők jóvoltából” – hangsúlyozta a főszervező.

A 11. EU Tábor partnerei az Európai Tanulmányok Központja (Wilfred Martens Centre for European Studies), az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Hargita Megye Tanácsa, a Communitas Alapítvány és a Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa (GYTIT – MIÉRT tagszervezet). A tábor részleteiről folyamatosan beszámolunk az eutabor.miert.ro oldalon.