Február 10-én a Bethlen Gábor Alap aktuális A magyar kultúráért és oktatásért regionális erdélyi pályázati felhívásával kapcsolatban interaktív pályázati eligazítást szervezett a Magyar Ifjúsági Értekezlet által működtetett Civil Információs Centrum a K+ közösségi térben, Kolozsváron. A szakmai eligazításon közel 30 ifjúsági és civil szervezet képviselője vett részt. A pályázati tanácsokkal Tibád Zoltán, a Bethlen Gábor Alap kolozsvári irodájának szakmai igazgatója látta el a jelenlevőket.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke elmondta, hogy a Civil Információs Centrum szerepe, hogy civil szervezeteket konkrét információkkal lássa el, segítve őket a forrásszerzésben. A MIÉRT is kiemelt fontossággal kezeli a kézzelfogható segítségnyújtást, az információk valós átadását  a fiatalok és civil szervezetek számára. A pályázati eligazítás célja is az volt, hogy átláthatóbbá tegye a BGA pályázatok rendszerét és gyakorlatias információkkal lássa el az érdeklődőket.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet 2016-tól működteti Kolozsváron a Civil Információs Centrumot, aminek célja, hogy hasznos információval lássa el a civil szervezeteket. Az ifjúsági és civil szervezetek nagyon sok pénzügyi forrást hívnak le pályázatokból és mivel a pályázati rendszerek különbözőek, ezért is rendkívül hasznos, hogy a CIC-ek ebben segítséget tudnak nyújtani.