2015 november 16-18. között az EU Tábor győztes csapatának fiataljai utaztak Európa „fővárosába”, Brüsszelbe – köszönhetően a Magyar Ifjúsági Értekezletnek, Sógor Csaba és Winkler Gyula EP képviselő uraknak. Az elkövetkezőkben az EU Tábor győztes csapatának, a MIJÁRT-nak a beszámolója olvasható.

Csapatunk 2015. november 16-18. között három tartalmas napot töltött el Brüsszelben, Európa „fővárosában”. A hétfő délutáni megérkezés után rövid városnéző sétára indultunk, ahol megnéztük a brüsszeli látványosságokat, majd este a képviselő urakkal vacsoráztunk együtt.

Második nap a parlamentbe látogattunk, ahol a képviselő urak vezetésével megnéztük az üléstermet, ellátogattunk a zászlókhoz, majd egy kiadós ebéd után a parlamentáriumot is felkerestük. A parlamentárium után a Zene Múzeumba és egy biológiai konferencia mentünk.

Ezt a napot is egy közös vacsora zárta, majd visszatértünk a hotelbe és a csapat tagjaival közösen ünnepeltünk a remek hétkezdést.

A tanulmányi kirándulás alatt rengeteget szórakoztunk, de emellett sok új információhoz is jutottunk. Betekintést nyerhetünk az Európai Parlament működésébe, találkozhattunk és beszélgethettünk az ott dolgozókkal, kérdéseket tehettünk fel, amelyekre mindig kielégítő választ kaptunk. Tetszett a felfogás, amivel ott találkoztunk, jóleső érzés volt tapasztalni, hogy mennyire nyitottak, segítőkészek az ott dolgozó emberek.

Az egész csapat köszönetet mond a szervezőknek, a képviselő uraknak, gyakornokaiknak. Tartalmas három napot töltöttünk el Brüsszelben, ahol új ismeretekre, új kapcsolatokra tettünk szert. Köszönjük!

MIJÁRT – Mindenkinek Jár a Tanulás csapat