Új iroda nyílt, hogy a fiatalok pályaválasztásában segítsenek

Pénteken, április 23-án Sepsiszentgyörgyön avatták fel a Youth & Future Kft. szociális tevékenységekkel foglalkozó vállalkozás székhelyét, az eseményen jelen volt az Ifjúsági és Sportminisztérium államtitkára, a Kovászna Megyei Tanács képviselete, a HÁRIT elnöke, illetve a háromszéki ifjúsági szervezetek képviselői is.

Lakatos László, a Youth & Future Kft. ügyvezetője az avató ünnepségen elmondta: a vállalkozás a Social Economy startup program által valósult meg, amelyet az Aktív Polgárság Erőforrás Központ a Szociális Innovációért Egyesülettel, valamint a Kovászna Megye Tanácsával együttesen hirdetett meg.

Az iroda fő tevékenysége pályaválasztási tanácsadás fiataloknak. Mi azoknak segítünk, akik úgy érzik, hogy nincs kellő információjuk a döntéshozatal előtt, vagy még nincs konkrét elképzelésük arról, hogy mihez kezdjenek a jövőjüket illetően. Egészen 12 és 23 éves kor között minden fiatalnak segítséget adhatunk”– részletezte az ügyvezető, majd hozzáfűzte: ezen kívül nyílt napok szervezését is tervezik, el fognak látogatni iskolákba, hogy a továbbtanulás lehetőségeiről beszéljenek a tanulóknak.

Balról jobbra: Kelemen Szilárd-Péter, Oltean Csongor, Lakatos László és Jakab István Barna

Olteán Csongor, az Ifjúsági és Sportminisztérium államtitkára, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke partnerséget ajánlott fel a projektek lebonyolításában. Emellet nyomatékosan felhívta a figyelmet a Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóságok (DJST) által biztosított pályázati lehetőségekre, hiszen külön anyagi keretet kell biztosítsanak az ifjúsági programok megvalósítására, amelyek mind-mind meghatározóak lehetnek a fiatalok hosszútávú elképzeléseiben.

Kelemen Szilárd-Péter, a Háromszéki Ifjúsági Szervezet (HÁRIT) elnöke beszédében kiemelte, hogy milyen fontos egy külön helyiség létrejötte az ifjúsági civil szervezeteknek, ahol tervezhetnek, szervezhetnek. Mint elmondta, a városban számos más civil szervezet is működik, viszont meggyőződése, hogy az ott tevékenykedő fiatalok is előszeretettel fognak majd ellátogatni a Youth & Future Kft. irodájába, hogy az őket érintő témákról tehessenek fel kérdéseket.

Jakab István Barna, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke arról beszélt, hogy úgy Sepsiszentgyörgyön, mint Kovászna megyében hiány van a pályaorientációs tanácsadás terén, és úgy gondolja, hogy a vállalkozás, az ifjúsági iroda a továbbiakban jó iránymutató lesz a fiatalok számára.

Örvendünk, hogy háromszéki fiatalok számára hasznosíthatjuk a Megyei Tanács anyagi támogatásait.” – zárta felszólalását.