Április 5-én délután pályázati eligazítót szervezett Kolozsváron a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) a Communitas Alapítvány idei pályázati felhívásairól.

Fontos újdonságnak számít az Ifjúsági Szaktestület idei kiírásában, hogy kiemelkedő szerepet kap a fiatal vállalkozók, pedagógusok és fiatal gazdák támogatása. Mindemelett a Communitas Alapítvány Ifjúsági Szaktestülete továbbra is támogatja ifjúsági programok megvalósítását szórványban és a tömbmagyar területeken egyaránt.

A résztvevők Kandó Noémitől, a Communitas Alapítvány pályázati irodavezetőjétől, valamint Sólyom Rékától, a Communitas Alapítvány titkárától kaphattak információkat az alapítvány 2017-es, aktuális kiírásairól. Az eligazító egy workshop keretében zajlott, amely során a részvevők feltehették kérdéseiket, valamint az előadók lépésről-lépésre bemutatták a pályázati űrlap kitöltésének folyamatát.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke az eligazító kapcsán elmondta: „fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan tájékoztassuk a fiatalokat, az ifjúsági és civil szervezeteket az aktuális pályázati lehetőségekről és képzések, eligazítók által segítsük őket a sikeres pályázásban. Az előző eligazítók kapcsán is azt a tapasztaltuk, hogy rendkívül hasznos és egy hiánypotló tevékenységnek bizonyulnak ezen típusú programjaink.”