Május 24-26. között kerül megszervezésre Kolozsváron a Vállalkozz rá! elnevezésű konferencia a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) közös szervezésében, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) szakmai partnerségével.

A konferencia első állomása tavaly novemberben Budapest volt, ahol közel 60 magyarországi és erdélyi fiatal vállalkozónak nyílt lehetősége a találkozásra és üzleti kapcsolatok kialakítására.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke elmondta: “ennek a találkozónak kiemelt célja, hogy erdélyi és magyarországi fiatal vállalkozók tapasztalataikat osszák meg egymással, üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki. Ha itthoni fiatal vállalkozóink határon átívelő kapcsolatokat kötnek, amelyeket később hasznosítani tudnak az is az itthon maradásukat segítheti elő.” Elmondta, a konferencia első állomása Budapesten nagyon sikeres volt, ezért is gondolták úgy, hogy újból megszervezik az eseményt. Országos ifjúsági szervezetként az elmúlt két évben mi kiemelten foglalkoztunk a fiatal vállalkozók támogatásával: konferenciákat szerveztünk nekik, pályázati lehetőségeket mutattunk meg és eligazítók által segítettük őket a sikeres pályázásban, üzleti terveket dolgoztunk ki számukra. Azonban úgy gondolom, hogy egy politikai ifjúsági szervezetnek nemcsak a fiatal vállalkozókkal kell foglalkoznia, hanem ifjúságot érintő kérdésekben horizontálisan szinte mindent le kell fednie. Szükség van egy külön platform létrehozására, amelynek célja, hogy csak a fiatal vállalkozók problémáival foglalkozzon, kidolgozza a fiatal vállalkozások adóterheinek csökkentésére vonatkozó törvénymódosításokat, felületet biztosítson a fiatal vállalkozók együttműködésére. Ezért kezdeményezzük a fiatal vállalkozók tanácsának létrehozását.”