Tegnap, február 28-án ülésezett a Kolozs megyei tanács, mely keretében a nyílt pályázati kiírások elszámolását tekintve számos Magyar Ifjúsági Értekezlet és RMDSZ által javasolt módosítást fogadtak el.

A Kolozs Megyei Tanács decemberben írta ki közvitára a pályázati módszertan módosítását. Enyedi Tamás, az ifjúságot képviselő Kolozs megyei tanácsos, a KIFOR elnöke, elmondta, hogy 12 civil és ifjúsági szervezettel konzultáltak a közvita meghirdetését követően, és számos javaslat született arra, hogyan tudnánk jobbá, átláthatóbbá tenni a pályáztok elszámolásának rendszerét.  A módosítási javaslatokat február 16-án jegyeztették be, aminek egy részét a tanács el is fogadta a tegnapi ülésen.

„Fontos kiegészítés mi szerint ezentúl a szerződéskötéskor lehetőség adódik a költségvetés módosítására, ugyanakkor az új módszertan szerint munkabért is el lehet majd számolni.  Reméljük ezentúl könnyebb lesz a pályázatok útvesztőjében kiigazodni és még több magyar szervezet él a pályázati lehetőségekkel.” – mondta Enyedi Tamás az ülést követően.