Winkler Gyula európai parlamenti képviselő (RMDSZ, EPP) és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) az elmúlt évek sikeres együttműködésének folytatásaként Erős partnerség az erdélyi magyar fiatalokért címmel hirdet pályázatot a 2015-ös évre.

Winkler Gyula európai parlamenti képviselő (RMDSZ, EPP) brüsszeli és strasbourgi európai parlamenti irodájában öthetes időszakokra fogad gyakornokokat.

A MIÉRT olyan fiatalok jelentkezését várja, akiket érdekel az Európai Unió intézményrendszere, az Unió működése, kiemelten a gazdasági, kereskedelmi és regionális fejlesztési kérdéskör.

Tekintettel a jövő kihívásaira és az aktuális európai tendenciákra, valamint az újraiparosítás fontosságára Erdélyben és a Székelyföldön, az európai parlamenti képviselő előnyben részesíti azokat a pályázókat, akik mérnöki vagy közgazdasági tanulmányokat folytatnak.

A szakmai gyakorlat idején a gyakornok betekintést nyerhet a képviselő mindennapi munkájába, az Európai Parlament (EP) működésébe, az EP döntéshozatali mechanizmusába. A gyakornok részt vesz a képviselő kabinetjének munkájában.

Részvételi feltételek:

aktív jelenlét vagy kezdeményező szerep valamely közösségi vagy ifjúsági szervezetben;

egyetemi/főiskolai végzettség vagy megkezdett 3. tanulmányi év;

legalább 1 idegen nyelv ismerete (angol, francia, német) – beszéd és íráskészség;

a gazdasági szaknyelv ismerete;

számítógép felhasználói ismeretek (Windows, Office csomag, internet);

35 év alatti életkor.

A pályázati csomagnak a következőket kell tartalmaznia:

Önéletrajz (Europass formátum) – magyarul és egy, a pályázó által megjelölt idegen nyelven, a pályázó elérhetőségének megjelölésével;

Egyetemi oklevél másolata vagy a hallgatói viszony igazolása;

Nyelvtudás igazolása – abban az esetben, ha nem lehet dokumentálni az idegen nyelvtudást, a nyelvismeret felmérése interjú keretében történik;

Szándék- / motivációs levél (legtöbb 400 szó terjedelemben);

Összefoglaló a közösségi- vagy ifjúsági szervezetben végzett tevékenységről;

Ajánlólevél a MIÉRT vagy olyan megyei/területi ifjúsági szervezet részéről, amely tagja a Magyar Ifjúsági Értekezletnek vagy együttműködik a MIÉRT-tel.

Gyakornoksági periódusok: öthetes időszakokról van szó, a sikeres pályázók 2015 folyamán vehetnek részt gyakornokként a képviselői iroda munkájában, az Európai Parlamentben.

Jelentkezés:

A pályázati csomag dokumentációját az office@miert.ro címre kell beküldeni.

Jelentkezési határidő: 2014. október 15.

A sikeres pályázók a szakmai gyakorlat ideje alatt ösztöndíjban részesülnek. Az anyagi támogatás az utazás, szállás, valamint a brüsszeli tartózkodás költségeinek egy részét fedezi. Az ösztöndíj folyósítása az Európai Parlament pénzügyi szabályozásának van alávetve.