Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Startol a 12. EU Tábor

2015. július 7. 08:00 - 2015. július 12. 17:00

A Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Kós Károly Akadémia  Alapítvány július 7-12. között idén tizenkettedik alkalommal szervezi meg az EU Tábort.  Az idei tábor a bevándorlásra, az aktuális európai problémákra és a romakérdésre koncentrál – kisebbségként egy másik kisebbségre irányítva a figyelmet.

A marosfői tábor résztvevői aktívan kikapcsolódhatnak, hiszen a tudományos előadások, személyes történetek mellett számos újítással teszik érdekesebbé, színesebbé a programot a szervezők.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke és a tábor főszervezője elmondta: idén közel 200 résztvevőre számítanak, akik a bevándorlás, a romakérdés és az aktuális európai problémák témakörébe nyerhetnek betekintést. A tematikát Jakab Hunor Művészeti Tanodája hívja életre a tábor területén, a téma nyomatékosításaként Kása Béla fotográfus Sziget Fesztiválon bemutatott kiállítása is megtekinthető lesz.

András Lóránd romaszármazású táborigazgató kiemelte, lesz tabusarok a tábor területén, ahol a résztvevők kényes témákat boncolgató személyes történeteket hallgathatnak meg. Emellett a Roma Nap keretén belül a kisebbséget érintő kérdésekről, problémákról is szó lesz. A tábor természetesen nem csak az előadásokról szól, hanem buliról, szabadidős tevékenységekről és koncertekről is. Idén is lesznek csapatépítő vetélkedők, a győztesek ugyancsak egy brüsszeli tanulmányúton vehetnek részt.

A tábor pénteki napján a Back II Black csap fergeteges bulit, elhozva az igazi funky hangulatot Marosfőre. A szervezők 200 jegyet kínálnak a külsősök számára, az 50 lejbe kerülő belépők a helyszínen vásárolhatóak meg, minden nap 20 órától, és a hét során az összes koncertre belépést biztosítanak. A Back II Black mellett a keddi napon a Baggossy Brothers Companyfelel a jó hangulatért, szerdán pedig a Szempöl zenéjére ropják majd a táborozók.

A teljes program itt található:https://miert.ro/program

A legújabb hírek, fotók, érdekességek a honlap mellett a MIÉRT Facebook-oldalán (facebook.com/miert.ro) érhetőek el.

Részletek

Kezdés:
2015. július 7. 08:00
Vége:
2015. július 12. 17:00
Esemény címkék:

Helyszín

Marosfő
Marosfő, Románia + Google Térkép