Székhelyén, a Pilvax kávéházban hirdetett eredményt március 15-én az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács, mely interaktív történelmi diákvetélkedőt szervezett a nemzeti ünnep apropóján. Az UIET három napra ajánlott programot általános és középiskolásoknak, valamint a látogatóknak. A történelmi vetélkedők hangulatába is bele lehetett kóstolni, ahogyan a Kossuth-kiflibe is, ugyanakkor a Pilvax kávéház, nevéhez híven, ingyen kávéval is szolgált.

Tizenegy csapat, négy általános és hét középiskolás csapat között oszlottak meg a díjak. Az eredményhirdetésen az UIET elnöke, Fancsali János és Bíró Barna Botond, az Udvarhelyszéki RMDSZ ügyvezető elnöke gratulált a diákoknak. Bíró megköszönte a diákoknak a részvételt, és arra kérte őket, higgyenek magukban és bízzanak képességeikben.

Az V-VIII. osztályosok kategóriájában első helyezett A haza gyermekei nevű csoport lett (a Tamási Áron Gimnázium és a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium diákjainak nyereménye Balu Park-belépő), másodikok a Pedás Honvédek (Benedek Elek Pedagógiai Líceum diákjai, nyereményük három órás Septimia-bérlet), harmadikok a Márciusi ifjak (Móra Ferenc és Orbán Balázs Általános Iskolák tanulói, nyereményük egy csapatos bowlingozás).

A középiskolás csapatok közül első helyet szerzett a Marrypoppans nevezetű csapat (a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium diákjai, az újonnan startoló Vibe fesztiválra nyertek belépőt), másodikok lettek a Lokálpatrióták (a Benedek Elek Pedagógiai Líceum tanulói, nyereményük három órás Septimia-bérlet), harmadikok a Márciusi honleányok (a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai, nyereményük egy csapatos bowlingozás). Az Ágnescake jóvoltából különdíja is volt a vetélkedőnek, az egyébként negyedik helyre befutó Huszárföld csapata nyerte ezt, vagyis egy epres tortát.