Április 5-én tartotta küldöttgyűlését a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR), a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) Kolozs megyei tagszervezete.

A gyűlésen részt vevő küldöttek beszámoltak a szervezet egyéves tevékenységéről és új csapatot jelöltek ki a következő évre a szervezet vezetésére. A résztvevőket Csoma Botond parlamenti képviselő, a Kolozs megyei RMDSZ elnöke, Oláh Emese, Kolozsvár frissen megválasztott alpolgármestere, valamint Geréd Imre az RMDSZ ifjúságért felelős ügyvezető alelnöke köszöntötte. Utóbbi kiemelte, hogy fontos a közéleti szerepvállalás és arra ösztönzi a fiatalabb generációt, hogy kapcsolódjanak be a diáktanácsokba, a KIFOR-ba és általuk a MIÉRT-be, mert ezáltal építhetik leginkább közösségüket.

A küldöttek 13 tagú elnökséget választottak, élén Enyedi Tamással, aki az ifjúság önkormányzati szerepvállalására, a fiatalok bevonására és az önkéntességre, valamint a vállalkozó kedvű fiatalok képzésére fektetné a hangsúly az elkövetkező egy évben. „A következő évben a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum számára kiemelt szerepet kapnak az ifjú vállalkozók képzései, a Szüreti Bál felélesztése valamint az olyan jól bejáratott programok, mint a Családi Majális, Pedagógus Fórum vagy akár a Köz/Élet/Tér, amelyek mind azt hivatottak elérni, hogy a Kolozs megyei fiatalok itthon maradjanak és a helyi közösséget építsék, fejlesszék és gyarapítsák.” – mondta el Enyedi Tamás.

A küldöttgyűlés keretében határozatot fogadtak el a fiatalok, melyben felhatalmazták a szervezet elnökségét, hogy vizsgálja meg annak a lehetőségét, hogy a MIÉRT közelgő tisztújításán saját jelöltet állíthasson a szervezet.