„Azt hiszem bátran kijelenthetjük, hogy ma a társadalom nagyon sok területén hangsúlyosan beszélnek a fiatalokról. A politika retorikájában is kiemelt helyet foglalunk el mi fiatalok, ami jó irányt mutat, viszont ennek a folyamatnak kézzelfogható eredményei akkor lehetnek, ha a fiatalok legitim képviselői vesznek részt a döntéshozatalban, a legfelsőbb szinteken is.” – jelentette ki Antal Lóránt a MIÉRT elnöke a közelgő parlamenti választásokkal kapcsolatban.

Ahogy az idei önkormányzati választásokon is meggyőződhettünk, sok talpraesett és rátermett erdélyi MIÉRT-es fiatal vállalkozott közéleti szerepet betölteni, akik felkészültek arra, hogy elvezessék közösségeiket és erre bizonyíték, hogy 12 polgármesternek, 16 megyei tanácsosnak, 3 megyei tanács alelnöknek és több száz helyi önkormányzati képviselőnek lesz lehetősége az elkövetkezendő négy évben a fiatalok érdekeit képviselni az RMDSZ színeiben.  Ezért meggyőződésünk, hogy a jövőről úgy ajánlott dönteni, hogy azon generáció képviselői is ott legyenek, akiket ezek a döntések leginkább érinteni fognak. Antal Lóránt elmondta, hogy az őszi parlamenti választások során a MIÉRT-nek várhatóan több megyében is lesznek fiatal képviselőjelöltjei. „Felkészült fiataljaink vannak, és több megyében fogunk jelölteket állítani, akik majd részt vesznek a rangsoroló küldöttgyűléseken, illetve az előválasztásokon.” –jelentette be MIÉRT elnöke.

A MIÉRT az önkormányzati választások során is eredményesen ellátta a rábízott feladatokat, ezt az őszi parlamenti választásokon sem fogja másként tenni. A mi feladatunk közelebb hozni a politikát a fiatalokhoz, „tolmácsolni” azt, hogy mire van szüksége a fiatal generációnak. Fel kell ismernünk a fiatalok egyre növekvő szerepét és meg kell adni a lehetőséget azoknak a felkészült fiataloknak, akiknek kivitelezhető elképzeléseik és terveik vannak, hogy kivegyék a részüket a munkából és képviseljék a fiatal generáció érdekeit a legfelsőbb szinteken is, hiszen a fiatalokat csak a fiatalok tudják érdemben képviselni.