Kulturális karavánt indított a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum, amelyet a nagyközönség a decemberi hónapban még két helyszínen tekintheti meg, Bánffyhunyadon december 8-án 19:30-tól majd Désen december 10-én 19:00 órai kezdettel.

Az előadás első két megállója december 3-án: Tordaszentlászlón és Széken volt, ahol Marosán Csaba, a Kolozsvári Magyar Állami Színház színművésze Dsida Jenő verseiből, levelezéséből és egyéb írásaiból összeállított egyéni előadásban mutatta be az erdélyi költő alakját, munkásságát, életútját. Az előadásnak nagy sikere volt, úgy a fiatalok mint az idősebb korosztály körében.

Enyedi Tamás mint a KIFOR elnöke elmondta: „Megmaradásunk kulcsa, hogy magyar iskoláink és magyar kultúránk ne legyen veszélyeztetve. A kulturális karaván egy olyan rendezvény, mely segít abban, hogy megőrizzük magyarságunkat, a fiatalok megismerjék kultúránkat. Ha a fiataljaink magyar kultúrkörben nevelkednek fel, magyar nyelven tanulnak és itthon kapnak munkahelyet vagy alapítanak saját vállalkozást, akkor van jövője az erdélyi magyarságnak.”A Kulturális Karaván támogatója a Kolozs Megyei Tanács.