Temes megye képviselte az erdélyi magyarokat azon a bajnokságon, amelyen romániai kisebbségek csaphattak össze a pályán. Hajszál híján győztek.

Az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala és a Román Labdarugó Szövetség harmadik rendezvényén a magyar kisebbséget a Temes Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács – a Magyar Ifjúsági Értekezlet tagszervezete – képviselte a pályán. A Tötös István csapatkapitány által összeállított csapatban helyet kaptak a megye több magyarlakta településeinek tehetséges labdarugó fiataljai is, Temesvár mellett Ótelek, Végvár és Újszentes is megjelent.
Pénteken a Sokszínűség Képei képzőművészeti kiállítást nyitották meg, ahol mind a húsz romániai nemzeti kisebbség megjelent legalább egy alkotással, szombaton pedig Újszentesen megkezdődtek a labdarúgó torna mérkőzései.
A magyarok a lipovánokat 2-1 re, az olasz kisebbség csapatát pedig 4-2 re győzték le, a döntőig vezető úton már a csehek és szlovákok, majd a rutének léptek pályára ellenük. A döntőben – bár játékban jobbak voltak a fiúk – a szerencse nem tartott velük, több kapufa után egy öngóllal 1-0-ás vereséget szenvedtek a horvát kisebbség csapatától.
A torna kezdete előtt minden remény megvolt rá, hogy a korábbi harmadik, illetve második hely után az idén még egyet léphetnek előre és a dobogó legfelsőbb fokára állhat végre a magyar csapat – közölte Oláh Gábor, a MIÉRT elnökhelyettese.

„A fiúk mindent megtettek, nagyszerűen küzdöttek, és ami a legfontosabb, hogy teljes sportszerűségről tanúskodik a játékuk. Az elmúlt időszak magyarellenes megnyilvánulásaira a sport és az ehhez hasonló rendezvények lehetnek a  jó példa, ahol nemzetiségtől függetlenül mindenki jól érzi magát. Nekünk az a dolgunk, hogy ezt a mindennapi életben is gyakorlatba ültessük, a Magyar Ifjúsági Értekezlet pedig ezért is kezeli prioritásként a sport tevékenységeket a továbbiakban” – fogalmazott az elnökhelyettes.