A Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) 50 darab egy lejest adott át a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat munkatársainak a március 15-ei zászlóbírság ügyében indított gyűjtésre. A tagszervezetek által adományozott szimbolikus összeg azt fejezi ki, hogy az ifjúság is fontosnak tartja, hogy az évenként visszatérő problémára megoldás szülessen. 

 

Kelemen Szilárd, HÁRIT elnök, elmondta: “Mivel az elmúlt évek során többször előfordult, hogy az önkormányzati vezetőket megbírságolták a nemzeti szimbólumok használata miatt, hosszútávú megoldásra van szükség. Erre a megoldás a jogszabálymódosítás, amely garantálja, hogy nemzeti ünnepünkön szabadon használhatjuk szimbólumainkat.

A HÁRIT fontosnak tartja, hogy a jövőben ne kerüljön sor hasonló büntetésekre, ezért arra kéri a háromszéki parlamenti képviseletet, Benedek Zakariást, Fejér László Ödönt, Gál Károlyt, Könczei Csabát, Kulcsár-Terza Józsefet és Miklós Zoltánt, hogy kezdeményezzék a jogszabályok módosítását parlamenti szinten, hogy egyértelmű törvényekkel lehessen biztosítani a nemzeti szimbólumok használatát.

 

HÁRIT sajtóiroda

Sepsiszentgyörgy,

2021.03.22.