Helló Brüsszel! Helló Strasbourg!

Tudod, hogy kik döntenek az Európai normákról? Tudod, hogy mivel foglalkozik egy EP képviselő egész nap? Tudtad, hogy nem csak Brüsszelben, hanem Strasbourgban is ülésezik minden hónapban az Európai Parlament? Szerinted miből áll az asszisztensi munka egy képviselő mellett? Tudod, hogy a MIÉRT miért foglalkozik gyakornoki programmal? Érdekel, hogy hány nyelven beszélnek egy ülés alatt? Tudtad, hogy több száz tolmács és fordító dolgozik nap mint nap az EP-ben? Jártál már Brüsszelben, szeretnéd megismerni a várost?

Na jó, talán kicsit sokat kérdeztünk. Na de miért is? Mert Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője újra meghirdeti a gyakornoki programját. Így az élőző évekhez hasonlóan, a MIÉRT Idén is 6 fiatalt választ ki, akik 2018-ban 4 hetet tölthetnek Brüsszelben és betekintést nyerhetnek az Európai Parlament körforgásába. Felkeltettük az érdeklődésed? Jelentkezz!

A következő feltételeknek kell eleget tegyél:

  • Legalább 1 lezárt egyetemi év
  • A magyar nyelven kívül legalább egy hivatalos nyelvét kell ismerned az Európai Uniónak (még van 23 a magyaron kívül így van választék bőven)
  • Rendelkezned kell alapszintű számítógépes ismeretekkel
  • Önkéntesség terén szerzett tapasztalat

Ahhoz, hogy négy nagyon izgalmas hétet tölthess el Winkler Gyula EP képviselő kabinetjeben nem kell mást tenned, mint elküdeni az office@miert.ro e-mail címre:

  • az önéletrajzod
  • a motivációs leveled
  • egy ajánlást egy civil szervezettől

Jelentkezni 2017. november 27-ig lehet!

Az eredményeket majd a Magyar Ifjúsági Értekezlet és Winkler Gyula EP képviselő Facebook-oldalán és honlapján tesszük közzé.

A programban részt vevők, a gyakornoki periódus végén kötelező módon, egy beszámolót kell készítsenek az Európai Parlamentben eltöltött időről!