A Kolozsvári CFR fiatal magyar focistája, Hodgyai László az ezredik a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (a MIÉRT Kolozs megyei tagszervezete) által összegyűjtött támogatói listán. Az ifjúság ezekkel az aláírásokkal a Kolozs megyei RMDSZ-es képviselőjelöltek indulását támogatja.

A tegnap délután ezredikként írta alá a támogató ívet Hodgyai Laci, aki a múlt nyáron érkezett a Vasutasok foci csapatába. A fiatal, magyar sportoló elmondása szerint, nem követi napi szinten a politikai eseményeket, viszont fontosnak tartja, hogy a magyar fiatalokat is képviseljék a közéletben. „Barátaim kértek meg, hogy támogassam őket és én igent mondtam nekik. Ismerem őket, ismerem a munkájukat és bízom benne, hogy továbbra is sikeresen dolgoznak majd az erdélyi magyar fiatalokért – mondta el Hodgyai.

Hodgyai László Csíkszeredában született, nemrég még a Ferencváros színeiben játszott Budapesten, azelőtt pedig a Marosvásárhelyi ASA játékosa volt. A fiatal csatár tavaly júliustól erősíti a Vasutasok csapatát.

A Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum önkéntesei 1000 támogató aláírást gyűjtöttek össze, annak érdekében, hogy a Kolozs megyei RMDSZ által indított szenátor és képviselőjelöltek hivatalos jelölését segítsék. „Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik támogatták az RMDSZ indulását az aláírásukkal, ugyanakkor ne feledkezzünk meg azokról az önkéntesekről sem, akik a helyi szervezetekben, körzetekben, az RMDSZ Nőszervezetében vagy más támogató szervezetekben vagy magánszemélyként segítettek az aláírások összegyűjtésében.” – mondta el a közlemény zárásaként Enyedi Tamás a KIFOR elnöke.