Olyan motivált fiatalokat keresünk, akik szeretnének Magyarországon önkénteskedni egy dinamikus csapat tagjaként, mely fiatalokkal foglalkozik 3 különböző városban/megyében.

Ez az EVS lehetőség magyar ajkú romániai fiataloknak szól.

 

A fogadó szervezet leírása:

Egyesületünk célcsoportja a 10 és 30 év közötti korosztály. Olyanok, akik tenni akarnak közösségükért, saját maguk által. Mi teret és lehetőséget biztosítunk számukra, hogy szerves részévé váljanak a társadalomnak.
Az egyesületünkben tevékenykedők közös értéknek vallják a nyitottságot, a kreativitást és az egymás irántibizalmat. Közösségünkben ezeket az értékeket a segítségnyújtáson és a csapatmunkán keresztül valósítjuk meg. Strukturáltan, egyesületi keretek között nyújtunk támogatást informális szerveződéseknek, egymás érdekeit szem előtt tartva.
Továbbá küldetésünknek tekintjük a fiatalok helyzetbe hozását és önkéntes hálózat működtetését az Észak-alföldirégióban. Azok a fiatalok, akik kapcsolatba kerülnek velünk, olyan tapasztalatokra és élményekre tehetnek szert, amelyek a későbbiekben is irányadóak lehetnek életükben.

Ha többet szeretnél megtudni az egyesületünkről, kattints az alábbi linkre:

http://www.kozpontegyesulet.hu/ 

 

Project 1.

-Aktiválj!-

 

Fogadószervezet: Köz-Pont Ifjúsági Egyesület
Város, ország: Debrecen, Magyarország

A tevékenység időtartama: 12 hónap
Period: 01/09/2016- 31/07/2017
Téma: Oktatás, fiatalok szabadidős tevékenységei
Fogadott önkéntesek száma: 2

 

Az önkéntes tevékenységei:

  • a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetségén keresztül bekapcsolódnak a helyi és megyei diákönkormányzatok életébe, és a csoport fiataljaival együttműködve részt vesznek a szervezési feladatokban, képzésekben, eseményeken.
  • Az Egyesület eseményeinek és programjainak megszervezésében és lebonyolításában vesznek részt.
  • Önkéntes munkát végeznek különböző szociális intézményeknél mindpéldául: gyermekotthon, idősek otthona, állatmenhely, menekülttábor és fogyatékkal élőket ellátó intézmény, stb.
  • Az EVS és az Erasmus + programokat népszerűsítik a fiatalok körében.Mindezek mellett lehetőséget biztosítunk saját ötleteik megvalósítására.

 

 

Ha érdekel a projektünk, akkor küldd el nekünk fényképes önéletrajzod és motivációs leveled az alábbi e-mail címre: info@kozpontegyesulet.hu

Jelentkezési Határidő: 2016. augusztus 22.

Interjúk: 2016. augusztus 23.

Eredményhirdetés: 2016. augusztus 24.