Május 8-án, hétfőn rendkívüli ülést tartott a Kolozs Megyei Tanács, mely keretében 2,2 millió lej szétosztására került sor a megyében tevékenykedő kulturális, ifjúsági és sportegyesületek programjaira. Ebből az összegből 432 ezer lejt a magyar kulturális, ifjúsági és sport rendezvényekre fordítanak.

Enyedi Tamás, az ifjúságot képviselő Kolozs megyei tanácsos elmondta: „idén is nagy hangsúlyt fektettünk az aktív ifjúsági szervezetek tevékenységeinek támogatására. Ezzel is próbálunk kézzelfogható segítséget nyújtani a megyében tevékenykedő ifjúsági szervezetnek programjaik megszervezésében. Ifjúsági projektekre összesen 500 lejt osztottunk szét, amelyből 31 magyar szervezet kapott támogatást, 200 ezer lej értékben

A Transilvania Trust Alapítvány 12 ezer lejt kap a Bonchidai Bánffy kastélyban szervezett Örökség Napokra; az Igen, tessék! Egyesület fiatal vállalkozókat bemutató riportsorozata 10 ezer lejben részesül; a KMDSZ Gólyabál és Gólya Nyáriegyetem, valamint Thinkonomy Nyári Tábor, egyenként 9 ezer lej támogatást kap; a Dési Civil Műhely, a Tóvidék Egyesület és a Tordai Hasadéki Unitárius Találkozó projektenként 8 ezer lejes támogatást nyert el a pályázati kiíráson. A Dribli Sportegyesület 6 ezer lejes támogatásban részesül a gyerekfoci programjaira.