Az iskolaév végén megígértük a végzős báthorys diákoknak, hogy amennyiben magyar tannyelvű szakra iratkoznak, rengeteg iskolán kívüli programot fogunk közösen szervezni. Egyike ezen programok közül a Gólyatábor volt. Miért gólyatábor és nem gólyabál? Egyszerűen azért, mert valami különlegeset szerettünk volna szervezni részükre.

Mindenki tudja, hogy miről szól és hogyan néz ki egy gólyabál, hiszen nagyjából mindenki részt vett egy ehhez hasonló rendezvényen. Viszont a gólyatábor fogalma új, főleg Szeben megyében. Az első ilyen jellegű tábort 2014 szeptember végén szerveztük meg, a másodikra az elmúlt hétvégén kerítettünk sort. Kik vesznek részt a táborban? A magyar tagozat kilencedikes diákjai elsősorban, hisz nekik szól, de nem utolsó sorban a tizenegyedikeseknek is, akik idén már nem gólyákként vettek részt, hanem besegítettek a szervezésbe, úgy az előkészületi munkálatokba, mint a helyszínen való szervezésben.  A rendezvényen 15-en vettünk részt.

A tábor helyszínéül a Kovászna megyei Árkos adott otthont, az Európai Tanulmányi Központban, október 7-9. között.

A péntek esti megnyitót megtisztelte jelenlétével Fábián Katalin földrajz szakos tanárnő, aki egyben a kilencedikesek osztályfőnöke is.

A résztvevők ismerkedő, csapatépítő játékokon vettek részt, szombaton „harácsoltak” – a falut járva, egy előre megadott lista alapján különböző tárgyak összegyűjtése, feladatok végrehajtása –, ismerkedő beszélgetésen vettek részt és este a beavatást követően egy kis bulira is maradt idő.

Vasárnap kiértékeltük az elmúlt napok eseményeit és a kilencedikesek letették a gólyaesküt.

A résztvevőknek ingyen biztosítottunk szállást, étkezést, utaztatást.

A tábort a Háromszéki Ifjúsági Tanács közreműködésével Kovászna Megye Tanácsa is támogatta, ugyanakkor köszönetünket fejezzük ki a Communitas Alapítvány, valamint két medgyesi cég: a Herasib Kft. és a Levy Car Kft. nagylelkű támogatásáért.