Közel 100 résztvevővel zajlott február 25-én, szombaton a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (MIET – MIÉRT tagszervezet) által szervezett IV. Agrárakadémia.
A rendezvény farmlátogatással indult, délelőtt 10 órakor a tejhasznú szarvasmarhákat tenyésztő nyárádszentlászlói Tak Agrozoot Kft., majd a húshasznú szarvasmarhákat tenyésztő cserefalvi Red Angus Kft. farmját tekintették meg a jelenlevők. A látogatást követően a göcsi Vector vendéglőben kötetlen beszélgetés zajlott.
Az Agrárakadémiát tavaly februárban indítottuk el, ez már a negyedik alkalom, hogy megszervezésre került. Tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy egy jó és hasznos rendezvénysorozatot indítottunk, ugyanis egyre több az érdeklődő fiatal. A szakmai eligazítás mellett az Agrárakadémia ma már egy olyan hely lett, ahol a résztvevők kapcsolatokat teremtenek, tapasztalot cserélnek egymással.” – mondta ifj. Birtalan István, a MIET elnöke. „Hálával tartozom dr. Takács Béni és dr. Nagy Péter Tamás, valamint dr. Péterfi Lajos uraknak az Agrárakadémia megszervezésében nyújtott támogatásértt és segítségért. Ugyanakkor meg szeretném köszönni a Maros megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség igazgatójának, Ovidiu Săvâscanak és aligazgatójának, Bordi Kacsó Zsoltnak, hogy jelenlétükkel megtisztelték  a rendezvényt és a 2017-es APIA-s támogatásokról hasznos információkkal látták el a résztvevőket.”
Nagyszerű rendezvényt szerveztek a fiatalok, és hogy ilyen szép számban eljöttek a gazdák az is az ők munkájuknak köszönhető. Támogatni kell a kezdeményezésüket, én személy szerint a továbbiakban is partnerük leszek.” – mondta dr. Nagy Péter Tamás.
Az Agrárakadémia egyébként egyre nagyobb népszerűségnek örvend, úgy tűnik hamarosan ki is növi Maros megyét, hiszen már a környező megyékből is érdeklődnek a rendezvény iránt.