A Temes Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (TEIS) immáron hatodik alkalommal szervezte meg a TEIS Kupát, amely ezáltal egy hagyományos labdarúgó tornává nőtte ki magát a bánsági fiatalok körében. Szombat reggel, 12 csapat sorakozott fel a szentandrási Biaréna sportcsarnokban, köztük a Budapestről érkezett Fidelitas és az Arad megyei Pécska és Majláthfalva együttese. A csapatokat Tőtős István főszervező és Olah Gábor, TEIS elnök köszöntötték, mindketten kiemelve a nagy érdeklődést megköszönve minden csapatnak a jelentkezést és az ezt megelőző felkészülést.

A jól szervezett eseményen számos meglepetés született, főleg a Libacomb nevű temesvári gárda korai kiesésére kapták fel sokan a fejüket, de a a BG Contec döntőbe jutására sem mertek volna sokan fogadni. A kisdöntőben a Fidelitas simán verte Pécska fiataljait, a fináléban pedig a számos rutinos újszentesi játékossal felálló Kődaráló valósággal felőrölte a már fáradt temesvári Contec védelmét, 7:0-ra nyertek a zöld-fehérek.

„Egyesületünk évről évre egy magasabb szinten szervezi meg a bajnokságot, amely egy valódi régiós rendezvénnyé nőtte ki magát, hiszen az utóbbi években a Temes és Arad megyei csapatok mellett vajdasági és magyarországi csapatok is részt vettek a kupán. Nagyon örülünk, hogy a fiatalok ilyen nagy lelkesedéssel fogadják a sportrendezvényünket, készülnek és természetesen a teljes sportszerűség jegyében küzdenek. Az idei TEIS Kupa sikerét, egy teljes ifjúság közösségi összefogás erősítette, ugyan is, a résztvevők étkeztetését a végvári fiatalok vállalták el, így amíg a társaik a pályán küzdöttek, ők ízletes gulyást készítettek. A rendezvényt megelőzően, fiatal magyar vállalkozókat kerestünk fel annak érdekében, közelebb kerüljünk a vállalkozói szférához és egy kölcsönös kapcsolatot tudjunk kialakítani. A fiatal magyar vállalkozók támogatásukkal biztosították a rendezvény sikerét, mi pedig vállalkozásaik népszerűsítését biztosítottuk. Terveink szerint az idei évben több olyan rendezvényre is sor kerül majd amelyek által sikerül minél több magyar fiatal számára kézzelfogható segítséget nyújtani a vállalkozások elindításában illetve a már meglévők fejlesztésében, mert hisszük, hogy a sikeres magyar cégek által tudjunk fiataljainkat itthon tartani és sikeressé tenni közösségünket” – nyilatkozta Oláh Gábor, a Temes Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke.

Az eredmények:

A-csoport: Anonymus-Majlát 0:2, BG Contec-Libacomb 0:1, Anonymus-BG Contec 1:1, Majlát-Libacomb 0:0, Anonymus-Libacomb 0:3, Majlát-Contec 1:4.

B-csoport: Pécska-XV – MI 3:0, Végvár-Ótelek 1:4, Pécska-Végvár 0:0, XV-MI-Ótelek 1:3, Pécska-Ótelek 1:1, XV-Mi-Végvár 0:3.

C-csoport: Agró-Kódaráló 1:5, Újszentes-Fidelitas 2:3, Agró-Újszentes 1:1, Kúdaráló-Fidelitas 3:1, Agró-Fidelitas 1:5, Kődarálú-Újszentes 5:0.

Negyeddöntők: Majlát-BG Contec 2:4, Pécska-Libacomb 2:0, Fidelitas-Végvár 3:2, Ótelek-Kődaráló 3:1.

Elődöntők: Contec-Pécska 5:4, Fidelitas-Kődaráló 3:5.

 

A döntőben: Contec-Kődaráló 0:7.

BG Contec: Bogdán Gábor, Bogdán Tamás, Molnár András, Kovács László, Fehér Zoltán, Megyes Zsolt, Ambrus Róbert, Rácz János.

Kődarálók: Kelemen Sándor, Szőke Fábián, Miklós Róbert, Berecki Róbert, Izsák Levente, Kozma Attila, Boros András.