November 21-22 között került megszervezésre a Vállalkozz rá! elnevezésű konferencia Budapesten, mely keretében 40 erdélyi és 40 magyarországi fiatal vállalkozónak nyílt lehetősége üzleti kapcsolatok kialakítására. A konferenciát a Magyar Ifjúsági Értekezlet és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szervezte, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz) és a Jövő Uniója Alapítvány szakmai partnerségével.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke rámutatott: „2015-ben közös elnökségi ülésünkön az IKSZ-el, meghatároztuk, hogy együttműködésünk elsődleges célja a konkrét ifjúsági kezdeményezések kialakításának kell, hogy legyen. Remélem, hogy ez a kezdeményezés egy hosszú távú együttműködés kezdete lesz, hiszen az volt a célunk, hogy valós és eredményes üzleti kapcsolatok alakuljanak ki sikeres fiataljaink között. Intézményes támogatást kell biztosítanunk fiatal vállalkozóiknak, éppen ezért elengedhetetlen, hogy december 11-én az RMDSZ jól szerepeljen, erős politikai szerepe megmaradjon, hiszen erdélyi magyarokként  csak így tudunk beleszólni az elkövetkezendő 15-20 évet meghatározó döntésekbe. Ezért kezdeményezzük a Kárpát-medencei Fiatal Vállalkozók Ipar és Kereskedelmi Kamarájának létejöttét.”

Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke  kiemelte: erősíteni szeretnék az üzleti együttműködést Erdély és Magyarország között, hiszen ez a magyarságot és a régiót is erősíti. Olyan sikeres és hiteles vállalkozókat szeretnének példaként állítani, akik felelősséget vállalnak a közösségért, fiatalokat foglalkoztatnak és a tevékenységükkel tudják bizonyítani, hogy érdemes itt, helyben boldogulni. A fiatal vállalkozókat is szeretnék képviselni, és ötleteiket, javaslataikat becsatornázni a döntéshozók felé. Közölte: a találkozón részt vevő fiatal, zömében 35 év alatti vállalkozók összesen 2825 embert foglalkoztatnak, és csaknem 1 milliárd eurós árbevételt produkálnak.