Megyei Szupergólyabál

 

Idén 3. alkalommal kerül sor a Megyei Szuper Gólyabálra. A december 16-án, pénteken este 6 órától a Székely Mikó Kollégium Konferenciatermébe Kovászna megye négy városából (Barót, Kovászna, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy) érkeznek gólyapárok, akik a helyi gólyabálok győzteseiként a Megyeigólyabálon mérettetnek meg, a Megyei Gólyapár címért.

Oltean Csongor, a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) elnöke elmondta:2013-ban elkezdtük újraszervezni a háromszéki diáktanácsokat. Jelenleg szinte minden magyar középiskolában aktívan működnek a diáktanácsok, folyamatosan bővül a tenniakaró fiatalok száma és egyre több diáktanács által szervezett rendezvény kerül színre. A Megyei Szupergólyabál is hiánypótló rendezvényként indult három évvel ezelőtt, és abban bízom, hogy egy hagyománynak örvendő rendezvény alapköveit sikerült letennünk, hiszen a városi gólyabálok mellett fontos, hogy a fiatalok megye szinten is ismerkedjenek, találkozzanak, együtt szórakozzanak és tanuljanak.”

 A gólyák a bált megelőzően egy három napos táboron vesznek részt, ahol különböző feladatokban és játékokban mérhetik össze tudásukat, talpraesettségüket. Mindezt a zsűri pontozza és a táborban elért eredményeket hozzá adja a bál végeredményéhez.

Ahogy minden évben idén is a KOVAKÖ (Kovászna Megyei Középiskolások Szövetsége) és a HÁRIT (Háromszéki Ifjúsági Tanács) szervezi a megye szintű rendezvényt. A szervezők idén azt szeretnék, hogy ha a fiatalok betekintést nyerhetnének a régi filmek világába és a szereplők életébe. Így a téma nem más, mint egy szicíliai maffia család és mindennapjaik, a Corleone család, a ,,Keresztapa” című film trilógiája. Ahogy a filmben, úgy a bálon is lesz egy keresztapa, ahol a gólyák különböző családból érkeznek és a keresztapa kegyeit szeretnék elnyerni, hogy bekerüljenek a családba és uralják a megye utcáit, mint Keresztapa és Keresztanya, a Corleone család szárnyai alatt.

Antal Balázs, a Kovászna Megyei Középiskolások Szövetségének (KOVAKÖ) elnöke, a rendezvény főszervezője elmondta: „Ez az esemény kiemelt fontossággal bír a középiskolások, a gólyák, a tanárok és a szervezők életében is. Ezáltal jobban megismerik egymást, szórakoznak és  fiatalok együtt lépik át életük ezen szakaszán. Az idei esemény más lesz, mint az eddigiek. Mindig igyekszünk újítani és a fiatalok kedvében járni.”

A szervezők szeretettel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt a rendezvényre, hogy közösen szurkolhassanak a gólyapároknak.