Április 12-én, szerdán a sepsiszentgyörgyi Central Étteremben megtartott sajtótájékoztató keretén belül ismertették terveiket és ötleteiket az idei Szent György Napok keretén belül megrendezésre kerülő Ifjúsági Udvar szervezői. Az eseményen jelen volt Oltean Csongor, a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) elnöke, Antal Balázs, az Ifjúsági Udvar főszervezője, valamint Újvárosi Alexandru az ECOU egyesület vezetője.

Oltean Csongor, a HÁRIT elnöke elmondta: „Kilencedik éve azon dolgozunk, hogy az Ifi Udvarban találkozási lehetőséget biztosítsunk a tagszervezeteinkben tevékenykedő fiataloknak, illetve olyan programokkal rukkoljunk elő, amelyek egyedülállóak a Szent György Napok alatt és amelyektől más fiatalok is kedvet kaphatnak az ifjúsági szervezetekben való munkához. Nem versenyezni szeretnénk más rendezvényekkel, hanem lehetőséget akarunk adni az olyan fiatal, feltörekvő zenekaroknak, amelyeknek nincs lehetőségük nagyszínpadon megmutatkozni! Talán erre a legjobb példa a 6 évvel ezelőtt még Hot Snow Storm néven először az ifi udvarban fellépő Bagossy Brothers Company, akik azóta  a neves együttesek sorába léptek.”

A HÁRIT az elmúlt időszakban többek között azon dolgozott, hogy a megye iskoláinak diáktanácsait létrehozza, erősítse és fenntartsa. Ennek sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén a szervezők körét a megye diáktanácsainak képviselői is bővítik, így közel kétszáz fiatal fog önkéntes munkát végezni a rendezvény ideje alatt, téve azért, hogy az ifi udvar alternatív szórakozó- és találkozási hely legyen.

Antal Balázs, a HÁRIT alelnöke és rendezvény főszervezője elmondta: „Idén sokkal trendibb és fiatalosabb lesz az Ifjúsági Udvar programkínálata. A fiataloknak lehetőségük lesz élő honfoglaló keretén belül felmérniük történelmi ismereteiket, illetve a vállalkozó szellemű fiatalok ihletet kaphatnak a vállalkozásaikhoz, a Junios Busines Club által szervezett kerekasztal beszélgetések során. Egyik kiemelkedő programunk közé sorolhatjuk a Lemezlovas kerekasztalt, ahol a megye minden pontjáról fognak lemezlovasok jönni és elmesélik tapasztalataikat az érdeklődőknek.

Emellett a háromnapos rendezvényen még sor kerül Bagossy Brothers Company lemezbemutatóra, közönségtalálkozókra, kulturális programokra, előadásokra, slang bajnokságra, sakkversenyre, koncertekre és természetesen fergeteges bulikra.

A 20 szervező és 150 önkéntes munkájaként létrejövő Ifjúsági Udvar színpadán fellép többek között Luppinger Attila, a PinceBand, Nick Havsen, DJ Shiver, Dj Brny, DJ Minu, Vezuvius.
A hagyományokhoz híven a szervezők idén is várják a jelentkezőket a Saint George’s Got Talent tehetségkutató versenyre.

Az április 22-30. között sorra kerülő 26. Szent György Napok megnyitóján a fiatalok ez alkalommal is felvonulnak a hatalmas sárkánnyal.

Az Ifjúsági Udvar részletes programja és egyéb hasznos információk hamarosan megtalálhatóak lesznek az esemény Facebook oldalán.