Április 1-én, Kolozsváron tartotta küldöttgyűlését a Magyar Ifjúsági Értekezlet. A küldöttgyűlés célja a Kongresszusi küldöttek megnevezése volt.

Az RMDSZ május 13-án tartja Kongresszusát Zilahon, melyre 64 küldöttet nevesített a MIÉRT. A Szövetség alapszabályzata értelmében a RMDSZ kongresszusi küldötteinek 15%-át delegálhatja a MIÉRT.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke köszöntő beszédében elmondta „az elmúlt három hónapban kiemelten foglalkoztunk a fiatal vállalkozókkal, tájékoztattuk őket pályázati lehetőségekről, eligazítókat szerveztünk nekik. Idén a Communitas Alapítvány Ifjúsági Szaktestületi kiírásait illetően is a fiatal vállalkozók, pedagógusok és fiatal gazdák  támogatása került a középpontba.

Geréd Imre, az RMDSZ ifjúsági ügyekért felelős ügyvezető alelnöke az RMDSZ Kongresszus két legfontosabb célját ismertette. „Számadás az eddigi tevékenységről, valamint stratégiai iránymutatás a következő időszakra – ez a két fontos célja az idei Kongresszusnak. Az RMDSZ idén még nagyobb hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésére és a fiatalok képzésére, amely programok, támogatások és rendezvények tekintetében is érzékelhető lesz.”– mondta az ügyvezető alelnök.

A küldöttgyűlést megelőzően elnökségi ülést is tartott a MIÉRT, mely során az elkövetkezendő időszak legfontosabb eseményei kerültek terítékre, majd megnevezte a tisztújító küldöttgyűlést előkészítő bizottság tagjait a szervezet. A MIÉRT tiszújító küldöttgyűlésére júniusban kerül majd sor.

A küldöttgyűlés keretében a Hargita megyei, Kovásznai megyei és Kolozs megyei Civil Információs Centrumok tevékenységeiről számoltak be a CIC-ek képviselői.