A MIET – Maros megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács kezdeményezésére, február 17-én nyitja meg kapuit Marosvásárhelyen (Kossuth utca 22. szám) a közeg közösségi tér.

A közeg fő célja, hogy elsősorban az itthon maradt és itthon tenni akaró fiatalok projektjeinek és kezdeményezéseinek teret biztosítson. A közeg minden olyan törekvésnek helyet ad, amelyek hozzájárul a város és a régió szellemi, kulturális és gazdasági fejlődéséhez.

Emellett a tér közösségi irodaként is működni fog, amely a coworking irodák mintájára alternatívát jelent mindenkinek, aki nem otthon, vagy a kávézóban szeretné a napi tevékenységét, munkáját elvégezni.

A közeg alapcsapatát egy igencsak színes társaság adja, amelynek tagjai különböző tevékenységekben vállalnak szerepet:

Birtalan István – a közeg ötletgazdája és megálmodója

Iánosi Zsolt – logisztikai felelős

Frunda Csenge – jogi ügyekért felelős

Kiss Szilárd – fiatal orvosok klubjának kezdeményezője

György Levente Bródy – programfelelős

Bereczky Sándor – állandó kiállítótér igazgatása (alkotók, képzőművészek)

Ungvári Csongor – civil szervezetekkel való együttműködésért felelős

Labancz Dávid – kommunikációért felelős

Borsos Csaba – brand manager

A közeget három állandó rendezvénnyel indítjuk:

  • Február 18-án, kedden az Erdély FM Rádió műsorvezetője Németh Szabolcs Előd filmkritikus által alapított és vezetett marosvásárhelyi Édentől Keletre filmklubot szervezzük meg.
  • Február 20-án, csütörtökön a Dr. Kiss Melinda által vezetett Salus Plus beszélgetés sorozat első felvonására kerül sor.
  • Március 6-án, pénteken Olvasóklub, írás- és beszédfejlesztő műhelymunka lesz, 16 éven felülieknek, Brassai Eszter vezeti ezt.

Az állandó rendezvények mellett továbbá:

Február 26-án, szerdán a Slam Poetry Marosvásárhely szervezésében: Underground Slam Poetry Session – performatív előadás, amelynek témája a férfi-nő közötti kapcsolat illetve a gender kérdés.

A programokról bővebb információt a közeg facebook oldalán lehet olvasni.

(MIET közlemény)