A Magyar Ifjúsági Értekezlet az idei helyhatósági választásokhoz hasonlóan teljes gőzzel készült a parlamenti választásokra is. A MIÉRT országos szinten öt központi jelöltet indított a parlamenti választások során és a választások erdeményeképpen Apjok Norbert, az ifjúság Máramaros megyei képviselőjelöltje képviseli majd a fiatalokat a döntéshozatal legfelsőbb szintjén is.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke kifejtette: „Bátran kijelenthetjük, hogy egy sikeres választási kampányon vagyunk túl a MIÉRT szempontjából. Örvendetesnek tartom, hogy sikerült bejuttatni egy legitim ifjúsági képviselőt a parlamentbe. Bebizonyosodott, hogy Máramaros megyében jól döntöttek az előválasztáson a jelöltet illetően. A tény, hogy sikerült több szavazotot szerezni, mint négy évvel ezelőtt azt bizonyítja, hogy a fiatalok nem passzívak, bele akarnak szólni a dolgok alakulásába, mi pedig készen állunk Norbin keresztül, konkrét, ifjúságot érintő törvénytervezetekkel előrukkolni. ”

Máramaros megyében a szavazatok 6,7%-át szerezte meg az RMDSZ, pontosan 8780 szavazó támogatta az RMDSZ parlamenti képviselőjelölt listáját.

Geréd Imre, az RMDSZ ifjúsági ügyekért felelős ügyvezető alelnöke elmondta: „Meggyőződésem, hogy az ifjúsági érdekképviselet egy új szintre lépett, azáltal, hogy lesz aki képviselje az ifjúságot a parlamentben. Egy olyan fiatalról beszélhetünk Norbi személyében, akinek több éves ifjúsági szférában eltöltött munka van a háta mögött. Az, hogy az ifjúsági szférában és a közösségi mukában jártas fiatal kerül be a törvényhozásba egy új lendületet ad a máramarosi magyaroknak és az ifjúságnak egyaránt.„

Apjok Norbert, Máramaros megye frissen megválasztott képviselője kiemelte: „Egy lendületes, fiatalos, eseménydús kampányon vagyunk túl, és szeretném ezúton is megköszönni minden magyar embernek, aki elment szavazni és a csapatomnak a kitartó munkát. Sikerült megmutatni, hogy közös erővel szép eredményeket tudunk elérni. Számomra parlamenti képviselőnek lenni kettős feladat lesz, hiszen a Máramaros megyei magyar közösséget és az Erdélyi magyar fiatalokat egyaránt képviselni fogom. Azon fogok dolgozni a következő négy évben, hogy Erdélyt vonzóvá tegyük a fiatalok számára, egy olyan Erdélyt teremtsünk ahová a külföldön élő fiatalok is visszavágynak.”