Meghosszabbított határidővel, november 10-ig várja a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR) a jelentkezőket a Kezdd velünk a karriered! gyakornoki programba, amely során hat egyetemista megismerkedhet a kolozsvári, bukaresti, budapesti és brüsszeli intézmények működésével.

FELHÍVÁS

A Kezdd velünk a karriered! gyakornoki programnak számít, de itt majd nem kell kávét főzni. Ez egy olyan program, amely valóban a gyakorlatról, az élményről és a tanulásról szól. Ha ügyes vagy, akár a karriered beindulásának egyik kulcsa is lehet!

Ha hallottál már a parlamentről, vagy a polgármesteri hivatalról, akkor itt a lehetőség, hogy beleláss a működésükbe!

Programunk ugyanis arra hivatott, hogy belátást nyújtson a közintézmények működésébe, a résztvevők megtapasztalhassák, hogyan is működik például egy megyei tanács, vagy hogyan lesz egy ötletből törvényjavaslat, majd törvény.

A gyakornoki program öt hétig tart, amely során (illeszkedve az egyetemi órarendekhez) csapatos, illetve egyéni feladatokat kapnak a résztvevők, emellett intézménylátogatásokat, tisztségviselőkkel való kerekasztalbeszélgetéseket is szervezünk. A program tartalmaz egy Bukaresti illetve Budapesti tanulmányi utat is.

Mi kell a jelentkezéshez? 

– rövid önéletrajz kiemelve tanulmányaidat, munkatapasztalatodat, önkéntes munkádat;
– hallgató jogviszonyt igazoló dokumentum;
– motivációs levél legfeljebb egy oldalas terjedelemben, amely tartalmazza, miért jelentkeztél a programra, miért érdekel a politika vagy közigazgatás, illetve miképp illeszkedik a program a jövőbeli terveidhez, karrieropcióidhoz;
– rövid, legfeljebb egy oldalas beszámoló egy közösségi vagy politikai projektről, amiben részt vettél, vagy szerveztél.

A program Babes-Bolyai Tudományegyetemmel és Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel illetve az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetével partnerségben jött létre. Főtámogató: Communitas Alapítvány és Romániai Magyar Demokrata Szövetség.

Jelentkezésedet várjuk e-mailben a kvarifiatalok@gmail.com címre.
Jelentkezési határidő: november 10. (23:59).

(közlemény)