MIÉRT Focibajnokság: Erdély minden szegletéből rúgták a bőrt

A háromszékiek győzelmével lezajlott a hétvégén a MIÉRT Focibajnokság.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet partnerségben az Udvarhelyi Ifjúsági Egyeztető Tanáccsal és Farkaslaka önkormányzatával január 18 és 20. között szervezte meg a MIÉRT Focibajnokságot Farkaslakán.

A bajnokság győztese a háromszéki csapat lett, őket követték a Fehér megyeiek, végül a Csíkiak. A MIÉRT-RMDSZ mérkőzésen a szövetség csapata 6-4-re verte az ifjakat. A Focibajnokságon a MAKOSZ mellett az udvarhelyi, csíki, háromszéki, Temes, Kolozs, Szatmár, Beszterce, Maros, Szilágy, Brassó, Fehér megyei csapatok vettek részt.

Imre Gábor, a MIÉRT vezetőtanácsának tagja, az UIET elnöke elmondta: a közösségi és ifjúsági munka a folyamatos keresésről szól. „Keresnünk kell, hogy mire van igény és szükség.  A MIÉRT első Focibajnoksága egy ilyen keresés eredménye. A keresés tele van talányokkal. Kérdésekkel szembesülünk: van rá igény? Kell egy ilyen rendezvény a MIÉRT-nek? A mai nap után a talányból már bizonyosság lett, hogy szükség van erre a rendezvényre.” Mint hozzátette, ezt számok bizonyítják: „több mint 90 játékos, több mint 20 meccs és 12 terület vett részt a bajnokságon”.

Oltean Csongor úgy fogalmazott: „amikor MIÉRT-elnöknek indultam, azt mondtam, nagyobb hangsúlyt fogunk helyezni a sportra, az egészséges életmód népszerűsítésére. Nem egy profi focibajnokságot akartunk szervezni, hanem lehetőséget teremteni arra, hogy a különböző megyékben élő, labdarúgásban érdekelt fiatalok találkozhassanak, ismerkedhessenek és idővel akár közös programokat szervezhessenek”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük