Kreatív versenyre hívja a MIÉRT azokat, akik Brüsszelbe szeretnének utazni, hogy belekóstolhassanak a város körforgásába és az európai uniós folyamatokba.

A játék az ifjúsági szervezet Facebook-oldalán startol, ahová a jelentkezőknek egy kreatív fotót kell beküldeniük, amelyen szerepel a jogaink.eu felirat valamilyen formában, és meg kell fogalmazniuk Európának szánt üzenetüket. A fődíj egy kétszemélyes háromnapos Brüsszeli tanulmányi út Winkler Gyula európai parlamenti képviselő jóvoltából.

 „A fiatalok mindig is a változást képviselik, a nyitottságot az újra. Ezt szeretnénk mi is a kisebbségi kezdeményezéssel: változást hozni az európai kisebbségvédelemben, kiharcolni azt, ami jár nekünk, Európában élő, őshonos kisebbségeknek. Megmutatni a pozitív példákat és változást elérni ott, ahol jogvesztés van a kisebbségvédelem terén. Számítunk ebben az esetben is a fiatalok lendületére, kreativitására, erejére, az új iránti fogékonyságára, hogy a Minority SafePack sikerét közösen hozzuk tető alá, hiszen a polgári kezdeményezés a közös összefogás, az emberek erejéről szól” – fogalmazott Winkler Gyula európai parlamenti képviselő.

„A MIÉRT és Winkler Gyula EP-képviselő kapcsolata több évre tekint vissza, hiszen minden évben megszervezzük a gyakornoki programot. Én magam is több ízben jártam Brüsszelben és minden ott szerzett élmény tartalmas volt számomra. Azt gondolom, hogy a MIÉRT írom alá? –Európa itt vagyok! kreatív  kezdeményezéssel közelebb tudjuk hozni a fiatalokhoz Európát és rá tudjuk venni őket, hogy kíváncsiskodjanak a közélet iránt, illetve megértsék a Minority SafePack kezdeményezés fontosságát” – fogalmazott Oltean Csongor MIÉRT-elnök.

Winkler Gyula európai parlamenti képviselő jóvoltából, Brüsszeli tanulmányi úton vehetnek, rész a MIÉRT írom alá? –Európa itt vagyok! kreatív fotóverseny győztesei. A játék  a MIÉRT ifjúsági szervezet Facebook-oldalán startol, ahová a jelentkezők egy kreatív fotót kell beküldjenek, amelyen szerepel a jogaink.eu felirat valamilyen formában és meg kell fogalmazniuk válaszukat, üzenetüket Európának az alábbi kérdések alapján:

  • Miért írod alá az Minority SafePack – Európai védelmet jogainknak kezdeményezést?
  • Miért szólsz bele a politikába?
  • Mi fontos neked?
  • Mit mondanál el Európának?

A versenyezni és utazni vágyók mától két héten át küldhetik fotójukat és a hozzá tartozó üzeneteiket, amelyek érkezési sorrendbe kerülnek fel a MIÉRT Facebook-oldalára, ezt követően még egy hét áll a rendelkezésre a Like-gyűjtésre. Az eredményhirdetés dátuma november 29. A nyertes részt vehet egy 3 napos Brüsszeli tanulmányi úton másodmagával Winkler Gyula európai parlamenti képviselő jóvoltából. A játék részleteiről bővebb információ ITT található.

Oltean Csongor nyilatkozata hang formájában ITT érhető el.