Január 28-án, a marosvásárhelyi Kultúrpalotában tartotta 2017-es évi első ülését az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsa, melyen Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke, a Szövetségi Képviselők Tanácsán belül működő ifjúsági frakció vezetője is felszólalt.

A MIÉRT elnök beszédében elismerését fejezte ki a Szövetség a parlamenti választásokon elért kiemelkedő eredményéhez, gratulálva mindazoknak, akik keményen dolgoztak a Szövetség sikeres szereplésének érdekében. Kiemelte, mennyire fontos szerepet játszott a kampányban, hogy a Szövetség olyan forró témákhoz is hozzá mert nyúlni, melyekkel Bukarestben nem szívesen foglalkoznak, ezáltal is jelezve, hogy jelen vagyunk Románia közéletében, van véleményünk és mondanivalónk az ország problémáit illetően, és jogunk van részt venni ezen, minket is érintő problémák megoldásában.

Beszédében Antal Lóránt ismertette a MIÉRT parlamenti választási kampányában kifejtett tevékenységét is: a Magyar Ifjúsági Értekezlet négy kiemelt képviselőjelöltet indított Apjok Norbert (Máramaros), Enyedi Tamás (Kolozs megye), Tubák Nimród (Maros megye) és Olteán Csongor (Kovászna megye) személyében, egy szenátorjelöltet pedig maga Antal Lóránt (Hargita megye) személyében. A Parlamentbe Apjok Norbert jutott be MIÉRT-es képviselőként, ahol azóta is az Információ- és Kommunikációtechnológiai, valamint a Honvédelmi Állandó Bizottságok tagja. Norbertnek kiemelt feladata lesz az ifjúsági törvényhez minél több, a MIÉRT által megfogalmazott módosítási javaslat fenntartása, illetve képviselni és hallatni  az erdélyi magyar fiatalok hangját Románia Parlamentjében. – ismertette a frakcióvezető.

A kampányban jelöltjeink egy-egy általuk felvállalt téma köré építették üzeneteiket – vidékfejlesztés, gazdaságfejlesztés, általánosan az ifjúság, szakoktatás és egészségügy – célzottan kiemelve ezen témák ifjúságot érintő vetületeit. Határozottan jelen voltunk a médiában, online felületeinken napi átlag 20.000 elérést produkáltunk, a TV- és rádiójelenlétek mellett, több mint 200 kampányfórumon és jó pár kampánykaravánon vettek részt jelöltjeink.

A mai SZKT azért is fontos, mert az elkövetkező két év ügyvezető elnökéről döntünk! Őszintén azt gondolom, hogy a szövetségi elnök úr az erre legmegfelelőbb  személyt nevezte ki a tisztségre. Az SZKT Ifjúsági Frakciója nevében határozottan kijelentem, hogy támogatjuk Bálintot, sok sikert kívánunk neki az elkezdett újratervezés továbbvitelében! – folytatta beszédét a MIÉRT elnök, kiemelve, mennyire fontos az egészséges együttműködés megteremtése a Szövetség és az ifjúság között.