„Mától hivatalos a jelöltségem. Nem választási programot írtam, hanem egy kiáltványt. Olyan vitaindítót, amely szembenéz a fiatalokat érintő előítéletekkel, és, amely nem az elrettentő példákat keresi, hanem a követendő sikertörténetekre összpontosít” – számolt be Antal Lóránt 2014. február 13-án, Kolozsváron, miután iktatta az EP-jelöléshez szükséges dokumentációt.

Azt mondják, hogy a fiatalok céltalanok, hogy nem olvasnak, nem tanulnak. Elítélik őket, mert elvándorolnak, elköltöznek és nem térnek vissza. Érdektelennek nevezik őket, mert nem tesznek a közösségért, nem mennek el szavazni. Én mindezekkel nem értek egyet. Sok olyan fiatalt ismerek, aki lehet, hogy külföldön tanult vagy dolgozott, de hazatért és története egy sikertörténet” – hívta fel a figyelmet Antal Lóránt. „A mi feladatunk az, hogy megtaláljuk és megmutassuk a sikeres fiatalokat” – fejtette ki. Az elkövetkezendő 100 napban ezeket a fiatalokat szeretné megszólaltatni, hiszen szükség van pozitív példákra és egymás sikereinek megismerésére. Elmondta, hogy ő maga is mások sikeréből tanult.

Antal Lórántot a MIÉRT elnöke vezette fel, néhány gondolatban összefoglalta az európai parlamenti választás fontosságát. „A Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ partnerszervezeteként az elmúlt választásokon mindig saját jelölteket állított. Ez azt bizonyítja, hogy az ifjúság nem csak a munkában veszi ki a részét, hanem megérett arra, hogy ügyes, fiatal jelölteken keresztül is elmondják a világról alkotott elképzeléseiket. Jelen esetben is így történt, a MIÉRT több mint 300 tagszervezetével közösen azt a döntést hozta, hogy Antal Lóránt képviseli a MIÉRT-et a 2014-es EP-választásokon. Sikeres fiatal, az RMDSZ erős egyéniségű politikusa. Hisz az ifjúságban, célja, hogy ezt a hitet megerősítse mind a fiatalokban, mind az idősebb generációkban” – mondta el Szabó József.

Antal Lóránt 32 éves, elmondása szerint 4 éves korától zenél, vödröktől kezdte, dobok gyanánt az udvarhelyi szülői ház garázsában. Kolozsváron tanult zene középiskolában, utána zeneakadémiára járt, megtanulta a hangjegyeket, megtanult több hangszeren is játszani. Gyerekkora óta hivatásos zenésznek készül, majd 17 év zenélés után vállalkozó lett.

Antal Lóránt, az Udvarhelyszéki Egyeztető Tanács elnöke (UIET – MIÉRT tagszervezet) elmesélte, hogy az elmúlt 5 évben létrehozott egy kereskedői céget, és egy európai uniós pénzek lehívásához segítséget nyújtó tanácsadói céget. „Büszke vagyok erre, és úgy gondolom, hogy részt tudunk venni olyan projektekben, amelyeken keresztül építeni tudjuk úgy az erdélyi gazdasági-, mint a civil szférát” – hangsúlyozta.

Szabó József zárógondolatként kiemelte: Antal Lóránt mellett további 8 fiatal jelölt dossziéját tették le a Szövetségi Választási Bizottsághoz, akiket fel szeretnének sorakoztatni az EP-listán.