A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) 2014. február 16-án tartja soros Országos Küldöttgyűlését a csíkszeredai Hunguest Hotel Fenyő konferenciatermében. Az Országos Küldöttgyűlés a MIÉRT legfelső döntéshozó testülete, amely évente ülésezik, áttekintve a MIÉRT és tagszervezeteinek éves beszámolóját, meghatározva a szervezet célkitűzéseit és tevékenységi tervét.

A megnyitót és a Küldöttgyűlés munkálatait követően az idei rendezvénynek három kiemelt programpontja lesz. Sor kerül a MIÉRT Pro Organizatione díj átadására, amely idén Nagy Zsoltot illeti. A MIÉRT azon kiemelkedő személyiségeknek ad évente díjat, akik kitartó és odaadó munkával hozzájárultak a szervezet fejlődéséhez.

A díjátadót követően Antal Lóránt, a MIÉRT EP-képviselőjelöltjének és a MIÉRT támogatását kérő EP-képviselőjelöltek párbeszédére kerül sor. Jelen lesz: Eckstein-Kovács Péter, Hegedüs Csilla, Sógor Csaba és Winkler Gyula.

Zárásként a 2014-es EP-választások kampánystratégiáját mutatja be az Országos Küldöttgyűlés résztvevőinek Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, kampányfőnök és Bodor László, az RMDSZ főtitkár-helyettese, az országos kampánystáb tagja.