Szeptember 6 és 9. között zajlik a XXI. alkalommal szervezett Kovásznai Városnapok. A rendezvény ideje alatt sport -, kulturális- és szórakoztató események várják az érdeklődőket. A programkínálatot színesíti az idén első alkalommal megszervezett ifjúsági udvar, amely a Kult-Űr nevet viseli.

Minden év szeptember hónapjának első teljes hétvégéjén kerül sor a Kovásznai Városnapokra, a Városi Művelődési Ház és a Kovászna Városi Polgármesteri Hivatal szervezésében. A rendezvény programeseményein helybéliek, országhatárokon túlról hazalátogató kovásznaiak, orbaiszéki, háromszéki, a testvértelepülések képviselői, turisták, fürdővendégek együtt szórakozhatnak a négy napig tartó eseményen. A rendezvény szervezői sajtótájékoztató keretén belül ismertették az esemény programját.

Jeszenovics Róbert Károly, Kovászna Város alpolgármestere elmondta: “ idén a XXI. Kovásznai Városnapok alkalmat adnak a településünk első írásos említésének 470. évfordulója megünneplésére is. („Kowazna”-1548). Az esemény alkalmából igyekszünk olyan programkínálatot összeállítani, amely a kicsiket és nagyokat egyaránt megszólítja. Neves előadóink közt helyi és külföldi zenekarokat egyaránt tudhatunk. Ilyen fellépők a PinceBand, DeepCentral, Background, MobyDick, Sicton, Bagdi Bella, Kaly, Dupla KáVé, Voltaj, ÉDÁSZ (AC/DC Tribut zenekar), 4S Street, Corina és a TNT. Örömünkre szolgál bejelenti, hogy idén, első alkalommal Ifjúsági Udvar is bővíti a programkínálat palettáját, amely a Kult-Űr nevet viseli, a FIKOSZ szervezésében.“

Emellett tárlatok, kiállításmegnyitók, helyi és hagyományos termékek vására, szoborpark, állásbörze, civil szervezetek vására, gyermeksarok, kézműves foglalkozások, sétavonatozás, gyorsulási autóverseny és még sok más közül választhatnak az érdeklődők.

A programkínálatot az idén első alkalommal megszervezett Kult-Űr nevet viselő ifjúsági udvar színesíti, amely a fiataloknak kíván kikapcsolódási alternatívát nyújtani. Összerázó csapatjátékok, előadások, koncertek sora bővíti az eseményt. Erről a kezdeményezésről Kelemen Szilárd – Péter, a HÁRIT elnöke elmondta: „más városünnepekhez hasonlóan igyekeztünk itt is kialakítani a fiatalok platformját, ahol nemcsak bulik, hanem előadások is zajlanak, amelyek segítik őket a hétköznapjaikban. Így aztán vállalkozó, mentős, sportolók, az OSK focistái is találkoznak a helyi fiatalokkal”.

A programokat Tankó Andrea, a Fiatalok Kovásznáért Szervezet – FIKOSZ önkéntese ismertette: “Egy új mérföldkő ez a Fiatalok Kovásznáért Szervezet életében. Szándékunk az volt, hogy a fiatalok számára egy különálló tér és találkozási pont alakulhasson ki. Érdekes előadások, kerekasztal beszélgetések, sportesemények, koncertek és lemezlovasok szórakoztatják az érdeklődőket. Péntek délután hivatalos megnyitóra, görkorcsolya versenyre és bemutatóra, vlogger kerekasztal beszélgetésre, beer pong bajnokságra este pedig fergeteges bulira kerül sor Dj R3warding és Dj Brny szolgáltatásában. Szombaton a sportesemények és csapatösszerázó programok mellett kerekasztal beszélgetésre, Pince Band koncertre majd ismét lemezlovasok, mint Sound Noise és Nick Havsen uralják a színpadot. Vasárnap minifoci bajnokságra, két kerekasztal beszélgetésre, közönségtalálkozóra és záró bulira kerül sor. Velünk lesznek a Székely Kobrák, Szabó Attila mentős asszisztens, a sepsiszentgyörgyi OSK három futbalistája, Hadnagy Attila, Fülöp István és Kulcsár László, valamint a záróbulin Turbo G”.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a XXI. Kovásznai Városnapokra. Ünnepeljük együtt városunkat! További információk és program elérhető online a Facebook eseménynél: https://www.facebook.com/events/2145910859022196/