15 év eredménye jogosítja fel a fiatalokat az európai szerepvállalásra.

Rendkívüli küldöttgyűlésen, Zeteváralján jelölte a hétvégén a Magyar Ifjúsági Értekezlet az RMDSZ EP-jelöltlistájára saját jelöltjét Oltean Csongor elnök személyében.

 Oltean Csongor kiemelte: „a MIÉRT helyet kér a befutó jelöltek sorában az EP-jelöltlistán. A fiatalok bizonyítottak már helyi és megyei önkormányzatokban, helytálltak a bukaresti döntéshozatalban is.” Mint kiemelte: „megtisztelő ez a jelölés, de nem egyszemélyes munkára vállalkozom a kampányban és a továbbiakban az Európai Parlamentben.”

Elmondta, a MIÉRT-nek 18 területi szervezete, több mint 300 tagszervezete van és több ezer fiatalnak a hangját fogja hallatni Brüsszelben. „Az elmúlt 15 év eredményei jogosítják fel a szervezetet az európai szerepvállalásra” – fogalmazott a szervezet elnöke.

A találkozón ugyanakkor összesen 90 küldöttet nevesítettek a 11 Szövetségi Képviselők Tanács-tag mellett az RDMSZ soron következő kongresszusára – ezzel a kongresszuson a legnagyobb frakcióval az ifjúsági ernyőszervezet bír majd.

A MIÉRT emellett pozitívan bírálta el Hegedüs Csilla, Vincze Lóránt és Winkler Gyula megkeresését, és támogatja indulásukat az EP-választásokon.