Első online Erasmus projektjét valósította meg az Udvarhely Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET), amely 2021. január 8-19. között zajlott. A több napos képzés főként az online és offline gyűlöletbeszéd, valamint a kiközösítés tematikáját járta körül.

A Not in my name! (Nem az én nevemben!) címet viselő virtuális projektben 10 országból 44 fiatal munkás vett részt, akik Bulgáriából, Görögországból, Magyarországról, Spanyolországból, Olaszországból, Macedóniából, Törökországból, Horvátországból és az Egyesült Királyságból származnak.

12 nap után egy remek programot zártunk magunk mögött, értékes kapcsolatok alakultak ki a résztvevők között, mivel egy mindennapjainkat nagyon befolyásoló és aktuális témáról beszéltünk. Az utolsó előtti nap egy mini interjút tartottunk, mivel az egyik horvát résztvevő is egy menekült, aki Irakból három éve menekült a családjával Horvátországba. Izgalmas volt hallgatni saját tapasztalatait a gyűlöletbeszéd témában.” – meséli Siklódi Eszter, a projekt koordinátora.

A Not in my Name! képzés volt az első virtuális Erasmus+ projektem, és hogy őszinte legyek, voltak aggályaim, hogy milyen is lesz. Az első nap után minden kétségem szertefoszlott, mert minden tökéletes volt – jobb, mint ahogy gondoltam. Az egész csapat nagyon kedves és segítőkész volt a teljes projekt alatt, de a képzőktől is rengeteg mindent tanultam. Zoom platformon találkoztunk nap mint nap, de az itt kötött barátságok igaziak voltak, hiszen számtalan inspiráló személlyel találkozhattam a képzésnek köszönhetően és nagyon hálás vagyok e miatt.” – véli egy törökországi résztvevő.

Az UIET, mint szervező, nagyon hálásak vagyunk az első online Erasmus+ projektünknek. Találkozni 44 fiatallal, akik a nehéz körülmények és a COVID-19 okozta megszorítások ellenére pozitívak és jövőbetekintők, számunkra is erőt és reményt adott a folytatáshoz. Nekünk erről szólt a Not in my Name! projekt. Hajrá fiatalok, hamarosan találkozunk!” – hangsúlyozta Tornai Szilárd, az UIET ügyvezető alelnöke a záró eseményen.

A projektről weboldal készült, ahol további információk érhetők el, illetve a résztvevők élménybeszámolója is ITT olvasható!

A projektet az Európai Bizottság finanszírozza az Erasmus + programon keresztül.